Sebastian Ghiţă: Promulgarea Legii Big Brother, un pas important în domeniul siguranţei românilor

| 09 oct, 16:37

Deputatul Sebastian Ghiţă a salut, vineri, decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a promulga Legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private.

"Consider ca promulgarea Legii Big Brother este un pas important facut la nivel legislativ in domeniul sigurantei cetatenilor Romaniei. Reglementarea modului in care institutiile statului au acces la date relevante privind cetatenii Romaniei, precum si alti cetateni care intra in Romania, este foarte importanta. Totodata s-a statutat faptul ca doar un judecator poate acorda acces la aceste date.

Intr-o Europa aflata din ce in ce mai mult sub amenintari teroriste si sub presiunea retelelor de crima organizata, aceste instrumente care sa permita adunarea cu rapiditate a datelor utile unei reactii din partea institutiilor devin indispensabile", a declarat Sebastian Ghiţă.

Deputatul a salutat, de asemenea, si faptul ca va creste si controlul judecatoresc asupra activitatilor privind preluarea datelor cu caracter personal. "Se elimina astfel din dezbaterile publice ideea lipsei de verificare a acestor activitati de stocare si prelucrare de date sensibile", a completat Ghita.

Acesta a subliniat ca este important de observat "consensul obtinut in cadrul clasei politice cu privire la promulgarea acestei legi". "Eliminarea pasiunilor politice atunci cand vorbim de siguranta cetateanului si siguranta nationala este de asteptat si in viitoarele proiecte legislative", a mai spus Sebastian Ghita.

Deputatul considera ca Romania face odata cu promulgarea legii Big Brother "un nou pas spre a deveni o natiune capabila sa infrunte viitoarele probleme de securitate precum imigratia ilegala, traficul de persoane, droguri sau arme". De asemenea, sustine ca "o societate libera si sigura va permite dezvoltarea companiilor si indivizilor in acord cu valorile europene si nord-atlantice".

Citeşte şi: Klaus Iohannis a promulgat Legea Big Brother

 

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ