Secară şi Rădulescu, foşti şefi în cadrul CFR Călători, judecaţi pentru şantaj

| 13 mar, 23:35

Fostul preşedinte al directoratului CFR Călători Vasile Secară şi fostul director al CFR Călători Braşov Gheorghe Rădulescu au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru şantajarea predecesorului lui Rădulescu, Ioan Stegaru, care solicita în instanţă să fie repus în funcţie.

Procurorii DNA Braşov au dispus, vineri, trimiterea în judecată a lui Gheorghe Rădulescu, fost director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Braşov din cadrul CFR Călători, arestat la domiciliu, a lui Vasile Secară, fost preşedinte al directoratului CFR Călători, aflat sub control judiciar, şi a lui Nicolae Berindean, fost şef oficiu juridic la CFR Călători, aflat de asemenea sub control judiciar.

Rădulescu şi Secară sunt acuzaţi de şantaj, cel dintâi fiind acuzat în plus şi de fals intelectual şi uz de fals, iar Berindean, de complicitate la şantaj.

Potrivit procurorilor DNA, începând cu luna august 2014, Gheorghe Rădulescu Gheorghe, în calitate de director al SRTCF Braşov (numit la sfârşitul lunii iulie 2014) şi Vasile Secară, beneficiind de ajutorul lui Berindean, au efectuat acte de constrângere morală (de ex. cercetare disciplinară pentru fapte prescrise şi propunere de sancţionare cu desfacerea contractului de muncă, acţiuni în evacuare din locuinţă de serviciu), asupra unui angajat al S.R.T.F.C. Braşov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunţe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Braşov prin care solicita să fie repus în funcţia de director al SRTFC Braşov.

Cei trei ar fi urmărit, prin efectuarea acestor constrângeri, ca Gheorghe Rădulescu să-şi păstreze funcţia de director în care tocmai fusese numit, evitând astfel o posibilă reintegrare în această funcţie a lui Ioan Stegaru, fostul director al SRTCF Braşov.

Procurorii mai spun că, în data de 22.10.2014, Rădulescu, în cadrul cercetării disciplinare privind pe un angajat al instituţiei, a omis cu intenţie să insereze în raportul de cercetare date despre o notă de relaţii, şi a înaintat dosarul de cercetare la C.F.R. Călători S.A. în vederea aplicării de sancţiuni faţă de angajatul respectiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Tag-uri: CFR Călători, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 06:53
JAF???
CFR
INCREDIBIL DAR ADEVARAT , CFR Călători – 1.539.435.720 lei datorii !!!!!!!!!!!!!!! DNA , CINE RASPUNDE , CINE PLATESTE ? DOROBANTU VALENTIN SI SECARA VASILE AU DEVALIZAT COMPANIA CFR CALATORI IN ULTIMII ANI, SI-AU DAT DEMISIA SI AU FUGIT IN LUME SUB PRIVIREA NEPUTINCIOASA SI COMPLICE A MINISTRULUI ?
“Dupa ce s-a imbolnavit fix cand un corp de control scotocea prin dulapurile CFR Calatori Cluj, Vasile Secara a fost “uns” in functia de director CFR Calatori la nivel national. Nu au contat neregulile gasite la Cluj, ci au fost mai puternice “parghiile trandafirii” de care Secara s-a ajutat sa ajunga in top. La Cluj, Secara se poate mandri cu un contract de inchiriere incheiat intre CFR Calatori Cluj si SC Energobit care a fost prelungit cu de la sine putere de catre directorul Secara, care NU A MAI ORGANIZAT LICITATIE, iar cei de la Energobit au ocupat mai mult decat terenul respectiv si l-au si INTABULAT. Pe vremea comunistilor, Vasile Secara a fost secretar de partid al complexului CFR Cluj. Dupa anii 90, a devenit pesedist si inginer sef in gara clujeana, apoi sef adjunct de statie si sef de gara. In momentul de fata, la Vasile Secara au ramas neschimbate cel putin doua caracteristici: PSD si sefia. Inainte de Paste, in 2014, clujeanul a fost numit sef la CFR Calatori in noua structura de conducere a companiei.
Cu toate acestea, el a plecat de la conducerea CFR Calatori Cluj in urma unor controale facute de CFR SA si Ministerul Transporturilor. In timpul unuia dintre aceste controale, Vasile Secara s-a imbolnavit brusc si a intrat in concediu medical. Mai amuzant este si ca verificarile respective s-au “imbolnavit”, iar rezultatele lor nu au mai fost date publicitatii.” Bravo domnule ministru RUS, PSD-ul o interminabila pepiniera penala. NU VA CRAPA OBRAZUL ???
Jolly-jokeri de la CFR Calatori. In urma cu ceva timp, compania CFR Calatori a incredintat, FARA LICITATIE , catre societatea Informatica Feroviara(UNDE ESTE MARE SEFA , SOTIA
14 mar, 17:12
Paun
DNA , AVETI CUVANTUL...
“Numirea lui Iosif Szentes este practic bomboana de pe coliva falimentarii companiei de stat CFR Calatori, intrucat acesta este cunoscut in randul ceferistilor ca un sustinator infocat al operatorilor de transport feroviar de calatori privati, in special a mersului cadentat.
Trebuie precizat ca in 2012, odata cu venirea in fruntea Ministerului Transporturilor a lui Ovidiu Silaghi, la conducerea CFR Calatori a fost impus tandemul garantat si sustinut de controversatul Gruia Stoica, adica Stefan Roseanu- Valentin Dorobantu, iar Iosif Szentes a devenit consilierul acestora. Ulterior, Roseanu a fost inlocuit la sefia CFR Calatori cu Valentin Dorobantu, iar Szentes a ramas pe pozitie.
In acea perioada, Roseanu, Dorobantu si Szentes au „tesut” mersul trenurilor de asa natura incat sa devalizeze compania de stat, dar sa prospere operatorii privati de transport feroviar de calatori.
Ulterior, in 2013, Dorobantu si Szentes au repetat reteta aplicata in 2012 care a pagubit la greu CFR Calatori.
Acum insa, procurorii DNA ancheteaza o speta în care prejudiciul s-ar ridica la peste 5 milioane euro.
Mai trebuie precizat ca Iosif Szentes detine un PFA pe care nu l-a mentionat in declaratia de avere, iar la alegerile parlamentare din 2009, a candidat, fara succes, pe lista UDMR pentru un loc de deputat in judetul Vrancea.
Mai trebuie subliniat ca Alexandrina Gatej a condus CA de la CFR Calatori inca de pe vremea lui Ovidiu Silaghi si ea in calitate de presedinte al bordului administrative a aprobat “performantele manageriale de execeptie”, cercetate acum de DNA, regizate de catre fostii directori Stefan Roseanu, Valentin Dorobantu si Vasile Secara.
In plus, Ioan Rus a mentinut-o in CA de la CFR Calatori pe Dana Galbeni Rachila, cea despre care Curtea de Conturi a Romaniei a precizat ca este vinovata pentru acordare de indemnizatii ilegale de peste 1.300.000 de euro la companiile de sub tutela Ministerului Transporturilor.
Tot Dana Galbeni Rachila

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ