Reacţia B1 TV după informaţiile DNA din dosarul lui Vanghelie

| 14 mar, 11:56

Conducerea B1 TV susţine într-un comunicat de presă că a încheiat, în 2012, un contract de publicitate cu societatea Premier Palace SRL, a cărui valoare a fost de 150.000 euro, precizând că există documente care atestă legalitatea acestei tranzacţii comerciale.

Reacţia B1Tv vine ca urmare a apariţiei informaţiei că primarul sectorului 5 Marian Vanghelie a primit mită de la omul de afaceri Marin Dumitru şi sub formă de contracte de publicitate acordate de firmele celui din urmă posturilor B1 TV şi OTV, indicate de edil.

"Societatea Premier Palace SRL a încheiat în anul 2012 un contract de prestări servicii publicitare cu B1 TV Channel SRL în valoare de 150.000 euro + TVA, în baza căruia au fost difuzate pe postul de televiziune B1 TV spoturi şi reportaje publicitare în perioada mai 2012 - februarie 2013. Aşa cum se întâmplă în cazul tuturor contractelor de publicitate încheiate de B1 TV, aceste difuzări s-au făcut în baza unor mediaplan-uri aprobate de client şi care au fost respectate întocmai, dovadă fiind şi monitorizările care atestă executarea de către B1 TV Channel SRL a tuturor condiţiilor contractuale agreate între părţi. Contractul de publicitate, mediaplan-urile de difuzare a materialelor publicitare, factura emisă pentru serviciile prestate sunt documente care atestă într-o transparenţă totală legalitatea acestei tranzacţii comerciale", se arată într-un comunicat de presă al televiziunii.

Marian Vanghelie este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale primăriei de sector, potrivit unor documente ale anchetatorilor. În schimb, Vanghelie ar fi pretins şi primit un "comision" de 20 la sută din valoarea contractelor, prin interpuşi, cărora omul de afaceri le-a cedat mai multe bunuri.

În referatul DNA se spune că Marin Dumitru, unul dintre oamenii de afaceri ce avea contracte cu primăria sectorului 5, a încheiat un contract de publicitate cu OTV, la solicitarea lui Marian Vanghelie.

"Un alt mod de plată al 'comisionului' de către suspectul Dumitru Marin l-a constituit încheierea și plata unor contracte de publicitate în favoarea unor televiziuni indicate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel. Astfel, în anul 2009,Astfel, în anul 2009, l-a solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, societăţile controlate de către Dumitru Marin au încheiat contracte de publicate în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro în favoarea societăţii OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. (operatorul postului de televiziune OTV), controlată de Diaconescu Dan, persoană apropiată inculpatului Vanghelie Marian-Daniel (aceste contracte nu au fost executate de către această din urmă societate comercială, fiind în schimb plătite de cele dintâi). De asemenea l-a solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, PREMIER PALACE S.R.L. a un încheiat contracte de publicate în valoare de aproximativ 200.000 de euro în favoarea societăţii B1 TV CHANNEL S.R.L. (operatorul postului de televiziune B1 TV), se arată în referat.

Citeşte şi: INTERCEPTĂRI: Cum plănuia Vanghelie să scape cu ajutorul lui Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ