C.T. Popescu, după ce Vanghelie a spus că are „un loc în celulă pentru Oprea și Ponta”: „Își asumă vinovăția”

| 13 mar, 23:56

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie a declarat la intrarea în sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție că are „un loc în celulă pentru Ponta şi Oprea”. „Este cât se poate de limpede că domnul Vanghelie își asumă vinovăția, dacă facem un exercițiu de logică”, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care precizează că edilul ținea informațiile „la frigider” tocmai pentru aceste situații.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că oamenii ca Vanghelie „vorbesc mult”. „Oameni ca Marian Vanghelie vorbesc mult în situații de felul ăsta. Vanghelie nu încearcă să fie un echivalent al Doinei Cornea. Măcar atâta bun simț are, față de alții. Și mai era o deosebire esențială între situația celor arestați în anii 50 de Securitate sau a disidenților hărțuiți și arestați în anii 80. O diferență esențială. Poporul român nu era cu Securitatea, acele arestări se făceau în vreme ce oameni înfricoșați așteptau să vină mașina neagră la 12 noaptea și n-aveau cum să intervină. Cum să intervii cu trupele sovietice, cu tancurile în țară. Te luau și pe tine, te împușcau și pe tine. Deosebirea e că în cazul de față poporul e cu DNA-ul, poporul nu era cu Securitatea atunci, acum e cu DNA-ul. Uitați-vă în toate sondajele, mai are puțin și depășește Biserica Ortodoxă Română. Două, trei procente și depășește. Peste BOR. De altfel, a mai spus ceva domnul Vanghelie, apropo de Biserică, mi se pare un lucru normal și firesc și în ordinea lucrurilor ca să-l citeze domnul Vanghelie pe învățătorul său spiritual, Daniel. Daniel de la BOR”, mai spune Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Cât despre afirmațiile făcute de Marian Vanghelie în legătură cu „locul în celulă” pentru premierul Victor Ponta și vicepremierul Gabriel Oprea, jurnalistul spune că acesta nu face decât să-și asume vinovăția.

Apoi mai spune domnul acesta, am un loc în celulă pentru Oprea și Ponta. Ei, aici este cât se poate de limpede că domnul Vanghelie își asumă vinovăția, dacă facem un exercițiu de logică. Ce înseamnă asta? Oprea și Ponta în celulă, adică eu Vanghelie vă transmit că am cunoștință de niște infracțiuni pe care le-au comis Oprea și Ponta. Această cunoștință eu n-am căpătat-o azi-noapte în arest, printr-o revelație divină. E de presupus că o aveam mai demult. Am comunicat-o eu publicului? N-am comunicat-o. De ce? Pentru că o țineam la frigider! Pentru ce situație? Pentru această situație în care domnul Vanghelie nu spune: „o să fiu eu scos din celulă și în locul meu o să intrați voi”. Nu, nu, domnul Vanghelie recreează acolo un colectiv închegat de la PSD, în celulă. El îi așteaptă pentru o comuniune spirituală. El nu se scoate de acolo. Deci, mesajul este următorul: „da, domnule m-ați umflat, dar o să vă iau și pe voi cu mine”. Din acest moment, domnul Vanghelie nu se mai încăpățânează să susțină că este un înger”, a explicat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 23:50
PETRE
C.T.Popescu,...
"...Isi asuma vinobatia..."...-zice,C,T.P.
Pai,nu ?Ca-n "Almanahe"!
Quo vadis ?
14 mar, 23:52
PETRE
Scuze !...vinovatia...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ