Secretar de stat în Ministerul Finanţelor: cota unică nu va creşte

| 29 oct, 2013

O creştere a cotei unice nu se va susţine, în acest sens problema fiind tranşată direct în discuţiile de la nivel politic, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

"Nu se va susţine o creştere a cotei unice. Au fost unele discuţii la nivel politic, dar problema a fost tranşată direct. Angajamentul este de a menţine cota unică la 16%. O creştere a cotei unice nu are susţinere şi nu este o variantă luată în discuţie", a menţionat Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor Publice, afirma că nivelul de 16% al cotei unice asigură competitivitate pentru economia românească şi va rămâne neschimbat "în perioada 2013-2016".

Precizările au fost făcute în contextul unor informaţii apărute în presă, potrivit cărora cota unică ar urma să fie majorată de la 16% la 22%, iar TVA ar fi redusă de la 24% la 22%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ