Secretarul de stat Anne Jugănaru și nepotul avocatului Abraham, acuzați de spălare de bani

| 16 iul, 23:19

Anne Rose Marie Jugănaru, secretar de stat în Ministerul Mediului, și Florentin Leontin Abraham, nepot al avocatului Pavel Abraham, au fost puși sub acuzare de DNA pentru spălare de bani, infracțiune săvârșită pe vremea când erau asistenți ai europarlamentarului Adrian Severin.

În iulie 2012, Anne Rose Marie Jugănaru și Tiugea George-Vadim, asistenți ai europarlamentarului Adrian Severin, au fost puși sub acuzare de DNA pentru complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților europene.

Anne Rose Marie Jugănaru și Florentin Leontin Abraham au fost chemați joi la DNA, unde procurorii le-au adus la cunoștință că a fost extinsă urmărirea penală în acest dosar și că au calitatea de suspecți.

Potrivit unui comunicat al DNA, în ordonanța de extindere a urmăririi penale se arată că, în perioada martie 2007 — noiembrie 2010, Adrian Severin a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte din Parlamentul European, 20 de contracte de consultanță cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii.

În aceeași perioadă, Anne Rose Marie Jugănaru, Florentin Leontin Abraham și o altă persoană au acționat în vederea disimulării originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontările frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de către societățile din grup către o fundație, prin încheierea unor contracte fictive de pregătire și instruire a personalului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iul, 09:49
Robert Georgescu
cred ca familia Bercea,parinti,copi,nepoti,stanepoti,afini sau neafini au inregistrari video..evident cu camera(apartamentul,parsoniera...?) ascunsa
ei vor anunta ca le au,dar le vor difuza intr-un interval rezonabil de 5-7 ani
posibil,atunci ca procesul chiar sa fie terminat

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ