Şedinţa coaliţiei de guvernare: Sesiune extraordinară în august pentru Codul Fiscal. Nemulţumirile lui Ponta UPDATE

| 27 iul, 12:03

Liderii PSD s-au întâlnit luni în prima şedinţă a conducerii partidului prezidată de noul preşedinte interimar, Liviu Dragnea. Victor Ponta a venit la întrunire fără să se mai sprijine în cârje, deşi i-a rămas un mic şchiopătat. Gabriel Oprea, liderul UNPR, a fost şi el prezent la şedinţă.

UPDATE Victor Ponta s-a declarat dezamăgit de faptul că au apărut critici la noul Cod Fiscal doar după adoptarea lui, şi nu înainte, deşi actul a fost în atenţia tuturor forţelor politice şi executive.

"Cred că e foarte bine că se discută acum despre Codul fiscal, după ce a fost aprobat, ideal ar fi fost să se discute sau cei care aveau păreri negative să le spună înainte. De multe ori am discutat cu guvernatorul (n.r.—înainte de a se adopta Codul fiscal), nu a zis nimeni că nu e de acord cu Codul, toată lumea a fost de acord, după aia s-au răzgândit", a spus Victor Ponta.

Citeşte şi: Victor Ponta, despre noul Cod Fiscal: Toată lumea a fost de acord, după aia s-au răzgândit

UPDATE. Liviu Dragnea i-a cerut ministrului de Finanţe o prognoză privind impactul pe care îl va avea noul Cod Fiscal.

"Am discutat despre Codul fiscal, proiectul a fost întors de către președintele Iohannis la Parlament, ministrul de Finanțe va purta discuții cu toate instituțiile interesate, inclusiv cu Banca Națională, va realiza din nou o analiză, precum și o prognoză pe următorii 2-3 ani privind efectele Codului fiscal din care să reiasă, poate mult mai bine, sustenabilitatea și justețea măsurilor cuprinse în acesta", a spus Dragnea, la finalul ședinței conducerii PSD.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Eugen Teodorovici va analiza efectele Codului Fiscal cu Banca Națională

UPDATE. Liderii social-democraţi au decis, luni, în şedinţa partidului, să propună în şedinţa Coaliţiei de Guvernare organizarea unei sesiuni extraordinare la sfârşitul lunii august pentru reexaminarea Codului Fiscal, informează RomâniaTV.

Senatul ar urma să discute reexaminarea Codului Fiscal pe 24 august, iar Camera Deputaţilor pe 25 august.

Anterior, Victor Ponta anunţase că Parlamentul se va reuni în sesiune extraordinară, probabil după 15 august, pentru a rediscuta Codul Fiscal.

Citeşte şi: Gabriel Oprea: Nu-mi iau concediu în această vară. Ponta decide dacă preiau atribuţiile de premier interimar

UPDATE. Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că discuțiile în ședința BPN al PSD s-a pus accent pe actul guvernării.

"Important este faptul că și PSD, care este cel mai mare partid din coaliție, întreaga coaliție este axată pe guvernare. Acest lucru s-a cerut la această ședință, și de către domnul Dragnea, și de către prim-ministrul Ponta, și de către mine. Ne axăm pe guvernare și Guvernul este bun", a spus vicepremierul.

Citeşte şi: Parlamentarii revin mai repede din vacanţă pentru Codul Fiscal

UPDATE. Liviu Dragnea a declarat că nu este nimic în neregulă ca partidul să fie informat cu privire la rectificarea bugetară, atâta vreme cât susţine guvernul Ponta.

"Este un lucru convenit cu prim-ministrul, este o stare de normalitate, PSD sprijină acțiunile Guvernului și pentru asta este bine să fie informat, pentru că ordonanța de rectificare practic este un act normativ care contribuie la continuarea dezvoltării economice a acestei țări. Este firesc ca PSD să fie informat pentru a putea sprijini și public, și în teritoriu acest act foarte important, este vorba de o rectificare pozitivă, sunt mai mulți bani la buget, care trebuie realocați pentru a continua atât programele sociale, cât și programele de investiții", a declarat Dragnea.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, despre rectificarea bugetară: Este firesc ca PSD să fie informat pentru a putea sprijini acest act

Gabriel Oprea a venit cu un mesaj împăciuitor atât pentru Victor Ponta, cât şi pentru Liviu Dragnea.

"Ţin foarte mult la Victor Ponta, îi respect decizia de a pleca din fruntea PSD, ştiu că este un bun prim-ministru şi este o guvernare pentru România şi români. Respect decizia PSD, care i-a dat votul lui Liviu Dragnea, suntem prieteni de peste 15 ani... cu Dragnea pot să beau şi vinuri reci şi ceaiuri fierbinţi, e important ca această coaliţie să continue, să se axeze mai mult pe guvernare. Guvernarea actuală este bună, avem indicatori internaţionali, am spus şi eu fără să fiu specialist că acest lucru trebuie să-l simtă şi mediul de afaceri, şi românii. Actuala coaliţie este solidă şi eu sunt convins că această coaliţie este din ce în ce mai puternică", a declarat Oprea înainte să intre la şedinţă.

Victor Ponta a sosit la sediul partidului mergând fără cârje, dar cu un mic şchiopătat.

"Am scăpat de o povară, acum pot să merg mai uşor", a declarat premierul, deşi în curând îl aşteaptă o nouă intervenţie chirurgicală la acelaşi genunchi, după cum a anunţat el săptămâna trecută.

El s-a aşezat la şedinţă între preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi Rovana Plumb, cea care a fost susţinută de Ponta pentru preluarea interimatului, dar care a pierdut în faţa lui Dragnea.

Ponta a spus că e firesc ca datele privind rectificarea bugetară să fie prezentate şi la partid.

"Normal. Este foarte bine, inclusiv rectificarea. E o lege care va merge în Parlament. Vă aduc aminte că miniștrii de Finanțe — și domnul Teodorovici și domnul Vâlcov — au mers la toate partidele. Și la PNL au fost. Le-au explicat Codul fiscal, l-au înțeles, l-au votat și după aia s-au răzgândit. Deci, nu e normal? Logic. Până la urmă, Parlamentul este cel care votează", a afirmat prim-ministrul, la sediul central al PSD, înainte de ședința Biroului Permanent Național al formațiunii social-democrate", a declarat Ponta.

Citeşte şi: Rectificarea Bugetară. Transporturile şi Sănătatea vor avea bani mai puţini. Cine va avea bugete mai mari

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ