Şedinţă de foc la Curtea de Apel Bucureşti! Începe asaltul asupra completurilor de trei judecători

| 20 dec, 11:34

Şedinţă de foc la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa decide dacă suspendă activitea completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Un scandal similar a fost declanşat de Liviu Dragnea, care a contestat componenţa completurilor de cinci magistraţi.

După modelul oferit de Liviu Dragnea care a contestat cu succes formarea completelor de 5 judecători, alţi inculpaţi au atacat în instanţă modul de alcătuire a completelor de 3 de la Curtea Supremă.

În cazul completelor de cinci judecători, CCR a decis că sentinţele definitive date de acestea sunt, din 2014,  lovite de nulitate absolută şi pot fi revizuite la cerere.

CCR a tranşat conflictul juridic dintre Parlament şi Înalta Curte în favoarea legislativului şi obligă ÎCCJ să intre imediat în legalitate.

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, saptămâna trecută, că decizia CCR privind componenţa completelor de judecată a vizat exclusiv completele de 5 judecători ale ICCJ, şi nu pe cele de 3 magistraţi ale instanţei supreme sau pe cele ale altor instanţe. Cristina Tarcea, şefa Curţii Supreme, remarca joi, la tragerea la sorţi a completelor de 5, că „mai mult sau mai puţin discret, a început un asalt şi asupra completurilor de trei judecători de la Înalta Curte”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ