Şefa ICCJ, avertisment în legătură cu OUG 14: „Totul e posibil în ziua de azi"

| 07 feb, 11:48

Preşedintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a declarat, marţi, la sediul CSM, că ordonanţa prin care se abrogă OUG 13 nu ar fi motiv de îngrijorare dacă s-ar urma procedurile obişnuite, însă a precizat că „totul e posibil în ziua de azi."

Ordonanţa nr. 14, prin care s-a abrogat OUG de modificare a codurilor penale, va fi discutată marţi în şedinţa plenului CSM. Întrebată dacă actul normativ poate fi un motiv de îngrijorare, Cristina Tarcea, preşedintele instanţei supreme, a declarat : „Dacă s-ar urma procedurile obişnuite, jurisprudenţa Curţii Constituţionale şi a Înaltei Curţi, nu. Dar totul e posibil în ziua de azi."

În ceea ce priveşte retragerea de către Ministerul Justiţiei a proiectului de lege privind modificarea codurilor penale la doar câteva ore după ce a anunţat publicarea lui, Tarcea declarat :

 

„Nu ştiu ce s-a întâmplat la Ministerul Justiţiei, cert este că şi noi, la Înalta Curte, ieri dimineaţă, când venisem foarte optimistă la serviciu, că nu se mai poate întâmpla nimic altfel de cum prevede Constituţia, am primit proiectul de lege cu rugămintea de a transmite un punct de vedere până pe data de 10 februarie. Am auzit şi eu ulterior la televizor faptul că s-ar fi retras din procedura de consultare acest proiect de lege. De fapt, noi nu am primit adresa direct de la Minister, ci de la CSM. (...)

Azi dimineaţă am primit, într-adevăr, o adresă prin care mi se comunică faptul că s-a constituit un grup de lucru şi că suntem desemnaţi să ne numim şi noi reprezentanţii, lucru pe care îl vom face în cursul zilei de astăzi. Sper ca tot ce s-a întâmplat zilele astea să fie o lecţie pentru toată lumea şi lucrurile să intre pe făgaşul normal. În conţinutul adresei pe care am primit-o azi, mi se spune că vom fi anunţaţi ulterior cu privire la prima constituire a grupului de lucru."

Ministerul Justiţiei a transmis că instituţia nu este preocupată să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea codurilor penale.

„Ministerul renunţă la proiect întrucât doreşte elaborarea unuia mai complex", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristina Liţă.

Tag-uri: Cristina Tarcea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ