Şeful CJ Iaşi a făcut apel la Guvern, de Ziua Unirii, să susţină autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş

| 24 ian, 16:18

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, a făcut un apel, sâmbătă, cu ocazia manifestărilor de Ziua Unirii, la Guvern, „oricare ar fi premierul“, să ia seama de rugămintea ieşenilor de a avea o autostradă „care să lege Moldova de Transilvania“.

Cristian Adomniţei a declarat, în discursul susţinut de pe scena amplasată în Piaţa Unirii din Iaşi, unde a stat lângă preşedintele Klaus Iohannis, că "cea mai mare durere a ieşenilor" este că nu au o autostradă care să lege Moldova de Transilvania.

"Cea mai mare problemă a Moldovei o reprezintă trecerea munţilor spre Europa şi cea mai mare durere a noastră e că nu avem o autostradă care să lege Moldova de Transilvania", a spus Adomniţei.

El i-a mulţumit şefului statului pentru susţinerea arătată pentru realizarea acestui proiect şi a făcut apel la Guvern să ia în seamă rugămintea ieşenilor de a avea o autostradă. "Rugăm Guvernul României, oricare ar fi premierul, să ia seamă de această rugăminte", a afirmat Adomniţei.

De asemenea, i-a solicitat lui Ponta ca Guvernul să includă în forma finală a Masterplanului de Transport autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

În timpul manifestărilor de Ziua Unirii de la Iaşi, la care au participat câteva mii de persoane, Adomniţei a purtat pe braţ o banderolă albă cu însemnul verde al autostrăzii.După susţinerea discursurilor, preşedintele Klaus Ioahnnis şi premierul Victor Ponta, alături de reprezentanţii autorităţilor locale, au depus coroane de flori la statuia domnitorului Al. I. Cuza.

Vineri, premierul Victor Ponta a declarat, într-o conferinţă susţinută la Iaşi, că autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, este inclusă în forma ”aproape finală” a Masterplanului de Transport, care va fi trimisă Comisiei Europene, după ce va trece prin Parlament şi Guvern.

”Am prezentat forma pe care o prezentasem, de altfel, acum o săptămână la Ministerul Transporturilor, forma aproape finală din punctul de vedere al Guvernului a Masterplanului de transport rutier, această formă - ministrul Transporturilor, domnul Rus, care ieri (n.r. - joi) trebuia să vină la Iaşi să o prezinte înaintea mea, dar din cauza ceţii a stat în aeroport la Otopeni, dar va fi săptâmâna viitoare aici încă o dată pentru toate detaliile - prevede foarte clar autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş cu termenele de efectuare şi cu sursele de finanţare pentru studii de fezabilitate şi pentru execuţie şi din acest punct de vedere cred că toate eforturile, inclusiv cele mai vocale, pornesc de la premisa că au fost făcute cu bună-credinţă de toată lumea, şi primarul, şi parlamentarii, şi preşedinţii de consilii, pentru că de fapt vorbim de o regiune întreagă, iar cu această formă se merge în Parlament şi în şedinţa de guvern care se va adopta în februarie şi o trimitem la Comisia Europeană”, afirma Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 ian, 08:48
Adam
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ