Şeful Poliţiei Rutiere a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

| 25 iun, 2014

Magistraţii Tribunalului Braşov au hotărât miercuri seară, după aproximativ patru ore de audieri, arestarea preventivă a şefului Poliţiei Rutiere Braşov, comisarul-şef Claudiu Tămârjan.

Avocatul acestuia, Daniel Diaconu, a declarat recurs la hotărârea magistraţilor, care va fi judecat la Curtea de Apel Braşov.

Diaconu a spus că în dosarul în care este cercetat şeful Poliţiei Rutiere Braşov sunt implicate mai multe persoane, dar deocamdată nu poate da mai multe amănunte având în vedere noile reglementări intrate în vigoare în domeniul justiţiei.

Comisarul-şef Claudiu Tămârjan a fost adus miercuri la Tribunalul Braşov din arestul Poliţiei, unde a stat 24 de ore după audierile de marţi de la DNA. El a fost adus fără cătuşe şi nu a dorit să facă niciun fel de declaraţii.

Citește și: Seful Poliției Brașov a fost reținut! Lua mită păstrăvi și lemne


Marţi, biroul comisarului-şef din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi locuinţa acestuia au fost percheziţionate de procurorii DNA. Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după audierea lui Claudiu Tămârjan de către DNA Braşov, pe numele acestuia s-au reţinut şase fapte de trafic de influenţă, 11 fapte de instigare la abuz în serviciu, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada octombrie-decembrie 2013, suspectul Claudiu Tămârjan a creat un sistem infracţional foarte bine pus la punct, oferind protecţie mai multor persoane din mediile oamenilor de afaceri şi funcţionarilor publici.

De asemenea, dispunând de anumite date privitoare la controalele desfăşurate pe linie rutieră/transporturi, Claudiu Tămârjan a comunicat aceste lucruri persoanelor interesate şi neautorizate, evitându-se în acest fel sancţionarea societăţilor comerciale respective.

Pentru aceste servicii, Claudiu Tămârjan a pretins şi primit de la diverse persoane următoarele: un card pentru combustibil, material lemnos pentru imobilul în care locuieşte, produse din carne, băuturi carbogazoase, whisky pentru o petrecere, păstrăvi etc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ