Seful SIF Banat-Crişana a fost ARESTAT pentru 30 de zile

| 10 dec, 2014

Seful SIF Banat-Crisana, Dragos Bilteanu, a fost arestat miercuri dimineata pentru 30 de zile in dosarul privind manipularea pietei de capitalei si delapidarea societatilor de investitii financiare, transmite Digi24.

Aceeasi decizie a fost luata si in cazul lui Najib El Lakis, membru in Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana. Inca doua persoane, initial retinute, au fost plasate sub control judiciar.

Prejudiciul in acest doar este de 13 milioane de euro. Seful SIF Banat-Crisana, Dragos Bilteanu, Najib El Lakis, de la SIF Banat-Crisana, Adrian Victor Prodan si avocatul Nicolae Mergeani - membri in Consiliului Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia si Stere Gardan fusesera retinuti de procurorii DIICOT marti dimineata.

Dragos Bilteanu este sotul cantaretei Cristina Rus. Avocatul Nicolae Mergeani este cercetat pentru spalare de bani in dosarul lui Viorel Hrebenciuc.

Potrivit DIICOT, in perioada 2012-2014, membrii gruparii au constituit un grup infractional care urmarea obtinerea de sume de bani de la SIF Banat Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (in modalitatea insusirii/traficarii). Ulterior, banii au fost transferati prin intermediul mai multor offshore-uri, controlate tot de catre membrii grupului in mod direct sau prin persoane interpuse, in vederea reciclarii, pentru a ascunde provenienta acestora.

De asemenea, exista suspiciuni ca membrii gruparii s-au implicat si in operatiuni de manipulare a pietei de capital, prin realizarea mai multor tranzactii in datele de 12, 13 si 16 septembrie 2013, in cadrul Bursei de Valori Bucuresti.

Anchetatorii spun ca mecanismele bursiere au fost grav afectate, intrucat operatiunile au vizat majorarea artificiala a pretului actiunilor SIF Banat - Crisana SA pana la un nivel semnificativ mai mare decat cel de pe piata principala, dand astfel semnale false cu privire la cererea si pretul instrumentelor financiare, pentru ca, dupa operatiunile de pe piata "deal", pretul actiunilor in cauza sa revina la nivelurile initiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ