Unul dintre cei mai bogaţi români a fost REŢINUT. În timpul audierilor de la DIICOT i s-a făcut rău

| 09 dec, 2014

Directorul SIF Banat, Dragoş Bîlteanu, a fost reţinut aseară în dosarul în care este acuzat de delapidare de fonduri si manipulare a pieţei de capital. Aceeaşi decizie s-a luat şi în cazul altor patru persoane.

Procurorii DIICOT susţin că Dragoş Bîlteanu ar fi cumparat din banii societăţii de investiţii pachete de acţiuni, iar, ulterior, profitul ar fi fost transferat în conturile mai multor companii offshore, pentru a li se pierde urma.

Ulterior, banii erau ridicaţi numerar. Anchetatorii vorbesc în acest caz despre un prejudiciu de 13 milioane de euro.

În 2013, Dragoş Bîlteanu aparea în topul celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 90 de milioane de euro.

În faţa procurorilor a ajuns şi tatăl său, membru în Consiliul de Administraţie al SIF Muntenia. Întrebările anchetatorilor l-au nelinistit pe Gheorghe Bîlteanu, căruia i s-a făcut rău. O ambulanţă a fost chemată la DIICOT, pentru a-i acorda asistenţă.

La audieri a fost adus şi Gabriel Filimon, preşedintele SIF Muntenia.

Printre persoanele reţinute se  mai află omul de afaceri Najib El Lakis (membru în CA de la SIF Banat-Crişana), Stere Gardan (acţionar casă de brokeraj), avocatul Nicolae Mergeani şi Adrian Victor Prodan (membru în CA de la SIF Muntenia).

Aceştia vor fi prezentaţi judecătorului cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul în acest dosar este estimat de procurorii DIICOT la peste 62,5 milioane lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 dec, 2014
Ana
cu ce ne incalzeste ca-i aresteaza si primesc citiva ani de puscarie in cel mai fericit caz si dupa 1 sau 2 ani ies din inchisoare din diferite motive. Important este sa-i incadreze la subminarea economiei nationale si daca nu se poate recupera intreg prejudiciul de 62,5 milioane euro sa faca inchisoare pe viata ca pedeapsa cu moartea s-a abolit. Si de la Cocos si Alinuca mafioata recuperarea banilor sau inchisoare pe viata,altfel mai bine-i lasau liberi sa se bucure de banii supti de la poporul roman.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ