Senat: Raport de respingere al Comisiilor de specialitate pentru propunerea legislativă de desființare a CNCD

| 14 mar, 11:59

Comisia juridică, cea pentru drepturile omului, precum și Comisia pentru egalitate de șanse au acordat marți, în unanimitate, raport de respingere inițiativei legislative a fostului deputat Bogdan Diaconu prin care se propunerea desființarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Inițiatorul explica în expunerea de motive că abrogarea Legii 48/2002 are ca scop desființarea CNCD, "instituție bugetară, care a făcut dovada, în decursul anilor, că funcționează ca o instituție antiromânească și antinațională, fiind un instrument în mâna UDMR și a altor grupuri de interese de a anula valorile românești, valorile tradiționale creștine și drepturile românilor în propria lor țară".

Raportul va intra în dezbaterea plenului Senatului de marți. Senatul este Cameră decizională în acest caz.

Camera Deputaților a adoptat tacit, în calitate de prim for sesizat, acest proiect de lege prin care se abroga Legea 48/2002 cu modificările și completările ulterioare. Prin Legea 48/2002 s-a înființat CNCD, iar abrogarea acestei legi însemna desființarea instituției.

Proiectul de lege a fost depus la Parlament pe 26 septembrie 2016.

Tag-uri: cncd, discriminare, senat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ