Senatorii ar putea lucra în plen 3 zile săptămâna viitoare pentru a finaliza dezbaterea proiectelor

| 11 noi, 2013

Senatorii ar putea lucra în plen trei zile săptămâna viitoare, inclusiv miercuri, pentru a finaliza dezbaterea celor 80 de proiecte aflate pe ordinea de zi, astfel încât să poată lua în discuţie, "probabil la sfârşitul lunii", proiectul Bugetului de stat pentru 2014.

Anunţul în acest sens a fost făcut, luni, de vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu.

Acesta a declarat, după şedinţa conducerii Senatului, că, în pofida ritmului susţinut în care au lucrat senatorii, "s-au adunat" foarte multe proiecte de lege.

"Deşi am avut un maraton săptămâna trecută şi am aprobat un număr destul de mare de proiecte de lege, 65, în continuare mai avem încă 80 cu raport. În condiţiile în care în această lună, probabil la sfârşitul lunii, vom primi şi proiectul Bugetului de stat, care va însemna cel puţin o săptămână, două săptămâni de dezbateri în comisii şi în plen, atunci vom hotărî, probabil mâine, să propunem pentru săptămâna viitoare un program prelungit", a spus acesta.

Potrivit lui Dumitrescu, o astfel de decizie ar fi necesară şi pentru a evita aglomerarea prea multor proiecte de lege pe ordinea de zi a şedinţelor din decembrie. "Sigur, o să mai facem în decembrie o zi - două în plus", a menţionat social-democratul.

"Sunt foarte multe iniţiative legislative ale colegilor noştri, unele care se repetă. Abia am reuşit, tumultuos şi plin de vervă, să dezbatem legea cu privire la interzicerea procedurilor cu privire la exploatarea gazelor de şist şi acum este alta în dezbaterea comisiilor de specialitate. Sunt vreo patru iniţiative privind creşterea alocaţiilor pentru copii", a afirmat Cristian Dumitrescu.

Referitor la această situaţie, Dumitrescu a declarat că nu poate fi lută nicio măsură, în condiţiile în care dreptul de iniţiativă este "fundamentalul drept al unui senator în activitatea parlamentară".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ