Senatorul Ilie Năstase: Ar trebui să se mărească pensiile la toată lumea din România

| 08 sep, 15:46

Senatorul Ilie Năstase (UNPR) a declarat marţi că ar trebui să se mărească pensiile pentru toată lumea, dacă tot vor fi pensii speciale pentru parlamentari, adăugând și că el nu are nevoie de pensie specială şi că nu o ia nici pe cea militară de mulţi ani, preferând să o doneze.

"Nu prea mă recunosc în unele legi pe care le votăm, din păcate, dar asta e. Legea asta care a fost votată a fost votată când primul ministru nu prea era prin România şi eu nu intru în categoria asta, oricum, şi nici nu vreau să intru, dar dacă s-au mărit pensiile, ar trebui să se mărească pensiile la toată lumea din România", a declarat Năstase.

Cu toate acestea, Ilie Năstase a spus că unii parlamentari trăiesc doar cu salariu de 1.000 de euro pe lună, neavând alte afaceri pe lângă Parlament, explicând astfel că unii merită această pensie specială, mai ales pentru cei cu doi-trei copii.

"Dacă vă uitaţi, mulţi nu au afaceri şi trăiesc numai din salariu, care nu este un salariu prea mare pentru un senator. Cu 1.000 de euro nu prea te descurci, dacă ai şi doi-trei copii. Unii merită. (...) Oamenii ăştia sunt destul de importanţi în România şi dacă ne uităm la salariile celorlalţi parlamentari din alte ţări, vedem o diferenţă foarte mare"
, a spus Ilie Năstase.

Comisia pentru statut a modificat doar unele prevederi din legea pensiilor speciale pentru parlamentari, ca urmare a cererii de reexaminare a preşedintelui, stabilind că aceştia vor încasa pensiile din momentul în care au decizii de pensionare în sistemul de stat, dar cuantumul a rămas acelaşi.

Raportul Comisiei urmează să fie supus aprobării plenului comun al Parlamentului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ