BLESTEMUL lui SFÂNTUL PETRU! TRANSFORMAT din OM ŞI OBLIGAT SĂ-ŞI STRIGE NUMELE!

| 26 iun, 2014

Nu se ştie de ce ţăranii noştri l-au iubit pe Sfântul Petru mai mult decât pe alţi apostoli şi au făcut din el un personaj de poveste. El este cel care Îl însoţeşte pe Dumnezeu prin lume. Sub chipul a doi bătrâni săraci, ei umblă de colo-colo şi îi răsplătesc pe cei drepţi sau îi pedepsesc pe cei răi.

Bunicii sfătoşi de prin sate le spuneau nepoţeilor că Sfântul Petru ţine cheile raiului şi le deschide poarta numai celor care merită. Şi tot el, mai spun unii, ţine cheile cămărilor cereşti, din care împarte hrană pentru toate animalele. În multe poveşti vedem că Sfântul Petru dă de mâncare lupilor, care sunt câinii lui.

Până acum câteva zeci de ani, nu toţi ţăranii reuşeau să înveţe să scrie şi să citească. Şcoala era scumpă, în gospodărie era treabă multă… Asta nu înseamnă că ei nu învăţau nimic! Ştiau foarte multe lucruri, dar le învăţau din vorbă în vorbă, din auzite şi văzute pe la alţii, din poveşti şi legende, şi din propria experienţă. Aşa ţineau şi socoteala zilelor, după sărbătorile ortodoxe şi tradiţii vechi, legate de începutul anotimpurilor, de obiceiurile păsărilor şi animalelor, scrie ziarullumina.ro.

Sfântul Petru şi lupii

Ei au observat că două sărbători ale Sfântului Petru cad în mijlocul iernii (16 ianuarie - Închinarea cinstitului lanţ al Sf. Ap. Petru) şi în mijlocul verii (29 iunie - Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel), perioade în care lupii sunt foarte activi. Astăzi, cei care locuim la oraş, nu ne mai temem de lupi, dar, la ţară, lângă pădure, nu este uşor lucru nici azi să auzi haita de lupi urlând lângă sat, iarna, sau să-ţi fure mieii şi oile, vara. Şi pentru că prea se potriveau toate, oamenii au născocit poveşti în care Sfântul Petru împarte mâncarea lupilor. În ziua de Sfântul Petru, că-i iarnă, că-i vară, lupii se adună într-un loc anume şi urlă cu toţii, chemându-l pe Sfânt. El îi aude şi coboară din rai şi le urseşte ce să mănânce fiecare: o oaie, o iapă, un mânz etc. Lupul mănâncă numai cât i-a fost dat. Oamenii încercau să se ferească de lupi nelucrând în anumite zile din an, dedicate lupului: Teclele (24 septembrie), când lupii încep să dea târcoale la oile de pe munte; Filipii de Toamnă (10-14 noiembrie), când începe perioada de împerechere a lupului; de Sfântul Andrei (30 noiembrie), când se formează haitele de lupi; de Sfântul Petru de Iarnă (16 ianuarie), de Filipii de Iarnă (25 ianuarie-2 februarie), când se încheie perioada de reproducere şi se destramă haitele.

Cucul şi Sfântul Petru

Oamenii de la sate au observat că această pasăre se comportă altfel decât altele. S-au minunat că nu-şi face cuib şi îşi lasă ouăle în cuibul altor păsări. Au observat şi faptul că el cântă numai de la Buna Vestire (25 martie) şi până la Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (29 iunie). De aceea, au născocit o poveste care să explice de ce cucul tace brusc, după ziua celor doi Apostoli.

Cică, era, pe vremuri, un tâlhar mare, numit Cucu. Tot atunci, Sfântul Petru trăia pe pământ, om gospodar, cu casă mare şi o herghelie de cai cum nu se mai afla sub soare. Aude Cucu de caii Sfântului şi îi fură într-o noapte. Sfântul Petru a ghicit cine i-a furat şi a plecat după hoţ. I-a cerut lui Dumnezeu să-i dea nişte câini voinici şi Domnul a făcut lupii. De atunci, cică, lupii ar fi câinii Sfântului Petru. Dar, deşi lupii îi luaseră urma tâlharului, tot nu l-au ajuns. Era prea întuneric în pădure şi Sfântul I-a cerut atunci lui Dumnezeu să-i dea nişte făclii; Domnul a făcut licuricii. Dar, toate încercările de a-l ajunge pe Cucu au fost zadarnice şi, de supărare, Sfântul Petru l-a blestemat pe tâlhar să se prefacă într-o pasăre care să-şi strige numele prin pădure. Tâlharul s-a făcut pasăre şi, de atunci, rătăceşte prin păduri, cântându-şi numele. Dar, când vede licuricii, se teme că îl urmăreşte din nou Sfântul Petru şi, de aceea, tace.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 iul, 2014
Părintele Cleopache
Ştiaţi că:
- Iisus s-a născut din mamă virgină, aceasta fiind fertilizată in vitro de către o fantomă ?
- deţine recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de abstinenţă sexuală şi anume 33 de ani ?
- exceptând faptul că era tâmplar, mai practica iluzionismul, medicina alternativă şi multe alte practici “magice” ?
- inelele lui Saturn sunt de fapt prepuţul lui Iisus, fapt dovedit de teologul Leo Allatius ?
- Biblia afirmă că Iisus era o forma de viaţă neconvenţională, fiind alcătuit din pâine integrală şi vin Chateau Cheval Rouge ?
- îi iubeşte atât de mult pe americani încat a ţinut secret mântuirea sa până în anul 1492 ?
- poate merge pe apă pe care o transformă în vin, pentru ca apoi, prin tranzitivitate, să poată merge şi pe vin ?
- a reuşit să se supună sacrificiului suprem chiar dacă, fiind atotştiutor, cunoştea faptul că după trei zile va învia ?
- a murit şi a înviat de peste 2000 de ori ?
- este primul caz uman confirmat de înălţare/decolare ?
- unul dintre hobby-urile sale este apariţia în visele schizofrenicilor ?
- numele său real este Conchita Wurst ?
01 iul, 2014
Preafericitul Daniel
Comunicat public din partea Patriarhiei Române

Dragi credincioşi, sunt Preafericirea Mea Daniel şi în calitate de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române vă înştiinţez că suntem în pragul colapsului: ţara noastră a rămas fără resurse de rahat!

Din cauza sărbatorilor ortodoxe din ultimele săptămâni, rezerva de rahat a României a fost epuizată. Deşi existau câteva diferenţe de opinie între membrii Sfântului Sinod, când a fost vorba de mâncat rahat, cu toţii au ajuns la un consens şi nimeni nu a mai ţinut cont de funcţie, vârstă şi simpatii, toţi aceştia trecând direct la înfulecat.

Trist este faptul că majoritatea credincioşilor nu s-au mulţumit sa consume rahat în timpul slujbelor, ci şi-au luat si câte doi saci pentru acasă. Absolut toţi enoriaşii au mâncat rahat în timpul slujbelor, în timpul discuţiilor de pe marginea străzii şi chiar alături de familiile lor, la chermeze, nunţi, botezuri sau cumetrii.

Pasiunea pentru consumul de rahat s-a răspândit rapid, astfel că o multitudine de preoţi, diaconi, călugari, episcopi si mitropoliţi s-au apucat, la rândul lor, să mănânce rahat. Din păcate pentru ei, zăcămintele de rahat ale României au fost epuizate, astfel că doar printr-o minune va mai fi descoperit vreun zăcământ de rahat care încă n-a fost consumat în această ţară. În acest mod se poate explica de ce, în ultima perioadă, foarte mulţi credincioşi au început să mănânce rahat în afara ţării, chiar si prin moschei, sinagogi si temple.

Cu sufletul plin de speranţa că vom identifica un nou zăcământ de rahat pe teritoriul ţării noastre, astfel încât să nu fie nevoie sa apelăm la importuri şi gândindu-ne cu evlavie la Bântuitorul nostru Iisus, vă spun „Fiţi binecuvântaţi, fiilor”. Doamne ajută!
27 iun, 2014
Breaking news de la BOR
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele ciocănitoarei Woody şi mantia cuviosului Superman.”
27 iun, 2014
Părintele Cleopache
Maica Ecaterina şi maica Filofteia sunt prezente la slujba de Izvorul Tămăduirii:
- Ai luat agheasmă ?
- Eee, am luat p~~a.
- Şi eu, ca proasta, am luat agheasmă !

************
Măicuţele mergeau pe bicicletă prin curtea mănăstirii. Maica stareţă:
- Nu mai faceţi atâta gălăgie, fetelor, că vă pun şaua la loc !

************
Un fost elev, la reuniunea de 10 ani, se adresează profesorilor săi din liceu:
- Stimaţii mei profesori, mă tot frământă o întrebare: chiar atât de idiot eram, de mă tot lăsaţi corigent ?
- Vaaai, se poate, părinte ?

************
Merge o femeie la un popă:
- Părinte, spovedeşte-mă. I-am făcut l~~a lui bărbatu-mi-o.
- Femeie, spune de trei ori Tatăl Nostru şi apoi mergi la râu să te speli pe mâini !
Pleacă femeia să se spele după ce a spus Tatăl Nostru, apoi ajunge acasă.
Soţul: Unde ai fost Mărie ?
- La râu, să mă spăl.
- Si cụ cine te-ai întâlnit acolo ?
- Cụ preoteasa, făcea gargară.

************
De ce merge Iisus pe apă ?
- Orice rąhąt pluteşte.

************
Care este numele real al lui Iisus ?
- Conchita Wurst.

************
Un pedofil, după moarte, rătăcind pe la poarta Raiului, îl întreabă pe Sfântul Petru: “Îl caut pe pruncul Iisus. Este aici ?”

************
Care-i diferenţa între Iisus şi o icoană a lui Iisus ?
- Pentru icoană ai nevoie de un singur cui.

************
De ce moare Iisus în fiecare an ?
- De supărare, pentru că vede că ortonauţii sunt din ce în ce mai idioţi.

************
Se poate ruga un ortonaut în patru labe ?
- Evident că da: una de dimineaţă, două la prânz şi una seara.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ