Show total la PDL - Blaga dă în Udrea. Udrea sare la Predoiu

Pentru oricine suficient de lucid, statusul Elenei Udrea în partid a decăzut permanent, de la alternativă viabilă la Blaga, la cea de cal troian menținut în PDL doar pentru a lovi și rupe formațiunea din interior, la momentul oportun. Orgoliile rănite și le-a pansat până de curând cu vise adolescentine despre o iluzorie carieră prezidențială.

O ediție combinată de X-Factor cu Trădați în dragoste a fost prilejul pentru Elena Udrea și Vasile Blaga să se dea în spectacol public, pe spinarea lui Cătălin Predoiu. Pentru toți cei interesați să afle, acestea sunt dedesubturile necesare pentru a înțelege de ce, în momentul de față, în PDL, rândul unu pălmuiește rândul doi și ”vițăvercea”...

Pentru cei care se întreabă de unde vin afuriseniile dintre cei doi, iritarea Elenei Udrea cât și răbufnirile lui Blaga survin pe tema, niciodată îngropată definitiv, a puterii disputate în interiorul PDL. Cei doi, după cum se știe, au pornit în cursa pentru șefia partidului, de pe poziții relativ egale. Câteva procente au făcut ca Blaga să conducă PDL, iar Udrea să rămână un simplu membru, bătând a pagubă din buze ori de câte ori are ocazia. Asta era situația de atunci și în baza acesteia s-a scurs un an de zile de lupte intestine și lovituri date din exterior, pentru a slăbi și a descentra partidul a cărui conducere rebelă a refuzat cu obstinație să se așeze la masa negocierilor de reunificare sub tutela invazivă a președintelui Băsescu. Surprinzător pentru unii, cu toate atacurile susținute ale lui Băsescu, sau poate chiar datorită acestora, PDL s-a mai întremat nițel, săltând, ghiocel în preferințele electoratului. S-ar fi săltat și mai mult, dacă și-ar fi asumat răspunderea pentru dezastrul guvernamental gestionat de Băsescu în numele lui Boc. Din păcate pentru PDL, nici Blaga nici Predoiu nu se puteau prezenta spășiți, cu basca în mână, în fața electoratului înfuriat, din moment ce amândoi au făcut parte din echipele guvernamentale portocalii care au pustiit România.

În interior, partizanii Elenei Udrea s-au împuținat, unii trădând cauza, alții îndreptând spinarea, câțiva îndepărtați de mâna forte a lui Blaga. Raportul de forțe în prezent din PDL, deci, nu mai este atât de promițător pentru ambițiile deputatului Elena Udrea. Ca să facă lucrurile și mai greu de suportat, tabăra lui Blaga are tendința sănătoasă să-și consolideze definitiv poziția la cârma partidului, profitând de degringolada totală în care a fost aruncat Băsescu, pe frontul celălalt, al acuzelor de trafic de influență și corupție vehiculate în scandalul moșiei de la Nana. Ultima sa decizie, de a-l exclude din partid pe deputatul Florin Popescu, omul Elenei Udrea, este un pas important în izolarea focarului băsist din interiorul PDL. Elena Udrea s-a trezit, brusc, mai singură și mai irascibilă decât de obicei. Și cu ce iese preferata lui Băsescu la atac, în această situație amenințătoare? La modul hilar, îi aruncă lui Blaga în ochi tot praful ”luptelor” pe care, chipurile, le-ar fi dus aceasta cu USL. Luptele menționate, se știe, sunt un eufemism pentru toate ocaziile în care Udrea a încercat să plaseze șicane personale ba la adresa lui Victor Ponta, ba la adresa lui Crin Antonescu, într-o opoziție a la Ghiță Pristanda, în trena lui Băsescu. Dacă trecem cu vederea, sub rezerva decenței, celebra ei ieșire la strapontină în bikini estivali, Elena Udrea rămâne practic fără niciun gest public notabil.

Pentru oricine suficient de lucid, statusul Elenei Udrea în partid a decăzut permanent, de la alternativă viabilă la Blaga, la cea de cal troian menținut în PDL doar pentru a lovi și rupe formațiunea din interior, la momentul oportun. Orgoliile rănite și le-a pansat până de curând cu vise adolescentine despre o iluzorie carieră prezidențială. În momentul de față, Elena Udrea depășește fără glorie pragul psihologic dincolo de care până și ultra-prudentul Blaga va considera că este lipsit de riscuri să-i arate preferatei președintelui ușa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ