Elena, mai iubită decât Monica

| 13 dec, 2013

Credeți că Traian Băsescu nu a știut că, de fapt, Monica Macovei nu s-a făcut vinovată în acest caz anume? Ba a știut, dar s-ar fi prefăcut că nu vede.

Șefii celor două grupuri PDL de la Senat și Camera Deputaților, Mircea Toader și Cristian Rădulescu, au sustinut legile modificării Codului Penal. Reacția de la Cotroceni a survenit prompt, dar a lovit unde nimeni nu se aștepta, fulgerele critice ale lui Zeus trăsnind-o taman pe Monica Macovei, despre care Traian Băsescu a afirmat cu obidă maximă că "M-am uitat la Monica Macovei, care tot timpul avea atitudine. Macovei nu a luat nicio atitudine publică când șeful grupului PDL de la Senat a semnat pentru reducerea atribuțiunilor ANI, când șeful grupului PDL de la Camera a semnat, alături de PSD și PNL, pentru rezolvarea problemelor de incompatibilitate. Parcă mi se pare prea mult pentru un loc eligibil la europarlamentare, prea mult se sacrifică principiile atâția ani afișate. Monicăi Macovei, care face morala tuturor, am vrut să-i transmit acest mesaj și atât".

”Mesajul și atât” este de două ori amuzant. În primul rând, așa cum s-a precizat ulterior, era un atac aparent gratuit la adresa discipolului Monica Macovei, care a cerut PDL atât retragerea acelor semnături cât și sancționarea celor doi. Rectificare irelevantă pentru președinte, pe care îl ustură mai mult, cum se vede, faptul că Macovei l-a trădat acceptând un loc pe listele lui Blaga pentru europarlamentare. Mențiunea cu legea ANI a fost doar un pretext pentru preaplinul frustrărilor lui Băsescu și dacă nu ar fi fost acela, ar fi fost oricare altul... Credeți că Băsescu nu a știut că, de fapt, Macovei nu s-a făcut vinovată în acest caz anume? Ba a știut, dar s-ar fi prefăcut că nu vede chiar dacă fostul ministru de Justiție și-ar fi dat foc în semn de protest față de acțiunea colegilor de partid.

Ușor-ușor ne-am apropiat de momentul acela specific, bătălia finală când ”pretenarii” de odinioară își vor da la oase, iar arama și problemele de caracter pe față, dușmăniile care vor izbucni fățiș de acum fiind direct proporționale cu amicițiile excepționale de altădată.

Pentru cei care gustă noile episoade ale telenovelei sfârșitului de mandat al președintelui Băsescu, nu putem decât să le spunem că încă nu au văzut nimic. Stați pe fază pentru scandalul de sfârșitul lumii cu Elena Udrea...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ