Sibiu, locul 6 în top 100 cele mai convenabile orașe la nivel mondial ce trebuie explorate în 2016

| 27 sep, 14:30

Sibiul ocupă locul 6 în top 100 cele mai convenabile orașe la nivel mondial ce trebuie explorate în anul 2016, conform unui studiu realizat de unul dintre cele mai cunoscute site-uri de căutare de hoteluri din lume.

Fosta Capitală Culturală Europeană este inclusă pentru a treia oară consecutiv în topul anual Best Value Index, însă, de această dată, a reușit în premieră să urce în top 10.

Dacă în cele două ediții anterioare ale topului Best Value Index, realizate de trivago, Sibiul făcea parte din top 20 destinații cu cel mai bun raport calitate-preț din întreaga lume, alături de Brașov sau Eforie Nord, în acest an este singurul oraș din România recomandat turiștilor interesați de vacanțe sau concedii avantajoase pentru anul 2016. Această situație se datorează Indicelui său ce a crescut pe lista actuală de la 96,02% la 96,55%. Acesta este calculat pe baza reputației hotelurilor din Sibiu și a prețurilor medii de cazare ce au scăzut de la 275 lei/seară la 243 lei/seară.

Destinațiile europene care au reușit să depășească orașul românesc în acest top sunt Mostar din Bosnia Herțegovina, Veliko Tarnovo din Bulgaria și Novi Sad din Serbia. Prețurile medii de cazare pe seară pentru o cameră dublă standard, înregistrate în ultimele 12 luni, sunt de 225 lei, 190 lei și, respectiv, 239 lei.

Pe primul loc în clasament se află orașul chinezesc Fenghuang, cu o valoare a indicelui de 98,01%. 
În primele zece locuri se mai află alte două orașe din China — Dali (locul 10) și Pingvao (locul 5). India este prezentă în acest top cu un singur oraș, Wavanad, aflat pe locul 9.

Pentru realizarea acestui top au fost luate în considerare pentru fiecare destinație în parte un număr minim de 50 de unități de cazare, ce cuprind cel puțin 150 de evaluări ale utilizatorilor.

Tag-uri: Sibiu, studiu, top orase
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ