Sibiul, gazda Festivalului Internaţional "Jazz & More"

| 04 sep, 2013

In perioada 4-6 octombrie Sibiul va fi din nou gazda Festivalului International de muzica creativa improvizata 'Jazz & More'. Festivalul este anul acesta la editia a 9-a, iar evenimentele se vor desfasura la Teatrul Gong, biserica evanghelica Sf. Ioan, Atrium Cafe.

Directorul si curatorul festivalului Mircea Streit provoaca din nou publicul si propune acestuia intilnirea cu citiva dintre cei mai reprezentanti muzicieni, ai acestui gen muzical. Este un festival 100% noncomercial, care se adreseaza unui public interesat de muzica creativa, de muzica noua, unui public care isi pune mereu intrebari cu privire la evolutia si dezvoltarea muzicii. Festivalul este o experienta unica in spatiul cultural romanesc: este un alt fel de festival. Este un festival SMART pentru SIBIU SMART.

Cu un program de 17 concerte in doar trei zile, festivalul este un adevarat maraton muzical. Vor evolua muzicieni apartinind citorva genuri muzicale contemporane precum jazz, muzica de camera, sau muzica improvizata. Muzicieni romani, precum Mircea Tiberian, sau grupuri precum Stylipsticks sau String Trio vor interactiona cu muzicieni straini in proiecte comune. Dintre invitatii acestei editii amintim grupurile 'The Convergence Quartet' format din Taylor Ho Bynum si Harris Eisenstadt din USA , alaturi de Alexander Hawkins si Dominic Lash din Anglia. Tot din USA trioul saxofonistului Sabir Mateen, si ghitaristul Scott Fields impreuna cu grupul sau 'Freetet'; din Danemarca saxofonista Lotte Anker si trioul 'Angel', din Franta Eve Risser, Jean-Luc Guionnet, Edward Perraud si Benjamin Duboc, din Polonia trioul 'Erase', din Austria pianista Elisabeth Harnik si multi altii.

Programul şi spaţiile de desfăşurare ale fiecărei zile sunt detaliate pe site-ul festivalului:
http://www.jazzandmore.ro/index.html

Aici gasiti alte informatii despre artisti, precum si modalitatile de achizitionare a biletelor pentru concerte. De asemenea pe pagina de Facebook a festivalului gasiti ultimele informatii despre festival.

Prin concertele din cadrul festivalului,dar si prin alte evenimentele adiacente precum workshopuri, masterclass si jam sessions festivalul vine in intimpinarea publicului, in primul rind a tineretului. Pentru aceştia sint multe facilitati, inclusiv intrarea gratuita la unele evenimente.

Festivalul este finantat de Primaria Sibiu si Consiliul local al municipiului Sibiu prin Casa de cultura a municipiului Sibiu.

Partenerii acestei editii sunt Institutul Cultural Polonez, Forumul Cultural Austriac şi Federatia Daneza de Jazz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ