Sigur nu știai asta! Cât de buni sunt sâmburii de caise pentru tratarea cancerului

| 18 feb, 2014

Miezul sâmburelui de caisă care rămâne după strivirea învelișului dur este folosit din timpuri străvechi pe post de medicament.

În medicina chineză, semințele amărui de cais, cu mirosul lor caracteristic, de migdală, sunt un remediu redutabil pentru bolnavii cu probleme respiratorii, precum astmul, bronșita, emfizemul sau tusea cronică. De asemenea, sâmburele de caisă este folosit pentru menținerea tinereții biologice. Se spune că cinci sâmburi administrați zilnic adaugă tot atâtea zile de sănătate și fericire la viața celui care îi consumă.

La rândul lor, cercetările din medicina alternativă modernă confirmă extraordinarele proprietăți medicinale ale sâmburilor de caisă. Aceștia constituie o sursă importantă de vitamina B17, care este un ajutor foarte mare în lupta împotriva cancerului, deoarece distruge celulele maligne și ajută, în acest mod, la prevenirea acestei boli. Produsul reprezintă un prim ajutor pentru organism împotriva bacteriilor și infectiilor, în remediul țesuturilor bolnave, în dezvoltarea unei danturi și structuri osoase solide. Acest produs ne tonifică stomacul, ficatul, inima și vederea prin suplimentarea, la nivelul organismului, a rezervei de vitamine și minerale.

Datorită conținutului de celuloză și pectină, sâmburii de caise sunt foarte des folosiți ca laxativ ușor în problemele de constipație. Cu un conținut bogat în fier, produsul este recomandat în cazurile de anemie severă, ajutând totodată la creșterea cantității de hemoglobină produsă de corpul nostru.

Sâmburii de caise – pe care îi mâncam cu mare plăcere când eram copii – sunt cea mai bogată sursă naturală de vitamina B17. În general, seminţele fructelor (mai puţin citricele) conţin această substanţă, care le conferă un gust amărui, specific. Conform studiilor doctorului Krebs, consumul zilnic a 7-10 sâmburi de caise previne apariţia cancerului.

Citeşte şi: Alimentele pe care să nu le consumi NICIODATĂ CRUDE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ