Simona Halep, învinsă de Ana Ivanovic, se califică în semifinale

| 24 oct, 2014

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de sârboaica Ana Ivanovic cu 7-6, 3-6, 6-3, în ultimul meci disputat vineri în Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore, dar s-a calificat alături de americanca Serena Williams în semifinalele de sâmbătă.

În primul set, Halep, cu un joc variat şi precis s-a distanţat firesc la 5-2, dar sârboaica Ivanovic a continuat să lupte şi a revenit neaşteptat, egalând situaţia la 5-5. Ambele jucătoare îşi câştigă apoi serviciul şi primul act ajunge la tie-break. Simona începe prost şi este condusă cu 5-2, revine însă şi conduce cu 6-5, cu minge de set pe serviciul sârboaicei. Ivanovic nu cedează şi obţine la rândul ei 2 mingi de set, o concretizează pe a doua la 8-7 şi câştigă cu 7-6 setul, care a fost controlat în totalitate până la 5-2 de româncă.

Al doilea set are o desfăşurare asemănătoare, Halep se desprinde la 4-1, se ajunge la 5-3, cu românca la serviciu care nu mai ratează această oportunitate şi tranşează setul în favoarea ei cu 6-3, dar în acelaşi timp o califică pe Serena Williams în semifinale. Ivanovic avea nevoie de o victorie în 2 seturi pentru a se califica în semifinale, în dauna americancei.

Actul final a consemnat echilibrul până la 4-3 în favoarea sârboaicei, care a făcut break şi apoi şi-a concretizat serviciul, adjudecându-şi setul şi meciul cu 7-6, 3-6, 6-3.

Pentru calificarea în semifinale, Halep şi-a asigurat un cec de 463.000 dolari şi 530 puncte WTA.

Simona Halep este a treia româncă care s-a calificat pentru Turneul Campioanelor, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea. În faza semifinalelor, ea o va întâlni sâmbătă pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 2 în Grupa Albă, cu o singură victorie, la jucătoarea cehă Petra Kvitova.

Simona Halep este condusă cu 4-2 de Radwanska la meciurile directe. Cele 2 jucătoare s-au înfruntat de 2 ori pe hard în acest an şi scorul este 1-1. Poloneza s-a impus cu 6-3, 6-4 la Indian Wells în semifinale, iar constănţeanca a câştigat cu 7-5, 6-2 la Doha.

În cealaltă semifinală de la Turneul Campioanelor, daneza Caroline Wozniacki va primi replica americancei Serena Williams.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ