Simona Halep – pe primul loc în lume

| 21 noi, 2013

După un an 2013 presărat cu victorii de excepţie, pentru Simona Halep a venit şi confirmarea oficială a valorii ei în circuitul WTA. Astfel, Simona Halep a devenit prima jucătoare română de la Virginia Ruzici în 1978 care s-a impus în categoria "Most improved player of the year" (jucătoarea cu cel mai bun progres în tenis în 2013).

Tânăra jucătoare din Constanţa le-a învins în acest clasament pe Sloane Stephens şi pe Carla Suarez Navarro, în urma voturilor exprimate de jurnaliştii sportivi din întreaga lume.

Trebuie spus că titlul onorific de "Most improved player of the year" a fost câştigat de-a lungul timpului de jucătoare de primă clasă precum Serena Williams, Maria Sharapova, Justine Henin, Martina Hingis, Monica Seles, Steffi Graf, Arantxa Sanchez-Vicario, Monica Seles sau Mary Pierce. Ceea ce înseamnă că tenismena din România a intrat într-un club select al tenisului feminin la nivel mondial. La acest moment, Simona Halep se află pe locul 11 în clasamentul WTA.

Jucătoarea română a cîştigat cinci turnee în acest an: Nürnberg, Hertogenbosch, Budapest, New Haven şi Moscova, la care se adaugă cireaşa de pe tort, Turneul Campioanelor de la Sofia. Dacă ţinem cont că Simona are numai 22 de ani, putem spune că jucătoarea din România are în faţa o carieră luminoasă, o încununare a muncii şi talentului pe care Simona le-a demonstrat pe terenurile de tenis, fie ele de zgură, iarbă sau suprafeţe rapide. Dacă va munci cu aceeaşi dedicaţie şi va fi ferită de accidentări, parcursul ei către top 10 WTA nu va putea fi stopat. Iar dincolo de intrarea în clasamentul celor mai valoaroase jucătoare la nivel mondial – obiectiv pe care Simona îl poate atinge încă de la începutul sezonului 2014 – românca ţinteşte şi mai sus. Adică intrarea în galeria marilor jucătoare deţinătoare a unor titluri de mare şlem.

Ce-i drept, adevăratele provocări pentru Simona abia urmează. O expresie consacrată în terminologia sportivă spune că este greu să ajungi în top, dar şi mai dificil să te menţii acolo. Într-o perioadă în care tenisul a devenit un sport al pregătirii fizice fără cusur, al efortului susţinut şi al jocului în forţă, Simona Halep a reuşit totuşi să îşi valorifice talentul incontestabil.

Pentru a accede la următorul nivel, Simona Halep are nevoie de antrenori pe măsură, de preparatori fizici care sunt la curent cu ultimele tehnici de pregătire şi de o disciplină pe măsură. Dublate de talentul şi de capacitatea de muncă pe care românca le dovedit pe terenurile de tenis, continuarea succeselor va fi cu siguranţă posibilă.

Iar dincolo de performanţe, recunoaşterea de care se bucură Simona Halep mai înseamnă ceva. Într-o ţară în care fotbalul este sportul numărul unu, deşi în ultima perioada a adus mai mult dezamăgiri românilor, Simona Halep devine încet, dar sigur un model pentru copiii care vor să practice sportul. O chemare adersată tinereii generaţii, mai ales când jucătoare precum Simona Halep demonstrează de fiecare dată pe terenurile de joc, cu racheta în mână, magia acestui minunat sport.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ