Sindicatele cer majorarea salariilor profesorilor cu 10%

| 20 aug, 10:45

Propunerea de majorare a salariilor cu 10% a profesorilor făcute de sindicatele din domeniu va fi inclusă de către Ministerul Educaţiei în nota de fundamentare pentru noua lege a salarizării, potrivit România TV. Mai mult, propunerile vizează şi majorarea salariilor cu 70% pentru profesorii debutanţi şi cu până la 177% pentru profesorii cu vechime.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ministerul-educatiei-cere-marirea-salariilor-profesorilor-cu-10prc_239863.html#ixzz3jL48G8KW

Propunerea de mărire a salariilor profesorilor cu 10% ar urma să fie făcută din luna decembrie, astfel ca în luna ianuarie aceşti bani să ajungă deja în buzunarele dascălilor. Anul acesta, salariile din Educaţie au fost deja majorate cu 5%, iar din septembrie se vor mai majora cu încă 5%.

"Aş vrea să fiu foarte clar. E vorba de un material rezultat în urma consultărilor cu sindicatele din învăţământ. Acest document prevede creşteri salariale de 70% pentru debutanţi şi de 170% pentru cei mai tineri din învăţământul universitar, cei care aveau salarii foarte mici. Acest material cuprinde aceste creşteri plus sporuri. Ministerul Educaţiei le susţine. Sindicatele au ca obiectiv o primă tranşă de 10%. E obiectul sindicatelor. Orice variantă pe care o propune Ministerul Educaţiei trebuie să fie fundamentată", a declarat, la România TV, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ