Singurul loc din România unde nu s-a înregistrat niciun furt

| 20 ian, 2014

Intr-un catun de pe Clisura Dunarii nu s-a inregistrat niciodata vreun furt.

Pare de necrezut, dar oamenii au atata incredere unii in ceilalati incat lasa banii, la propriu, sa fluture pe garduri. Se intampla asta pentru ca masina de paine vine rar in sat, iar localnicii ii lasa soferului banii in plase. Omul e cinstit si chiar da rest acolo unde este cazul, potivit sursei.

Printr-un claxon lung: asa se da alarma cand masina de paine ajunge in sat. Cum oamenii sunt gospodari, mai toti merg in timpul zilei la munca. Asa ca prea putini ies la poarta cand aud claxonul. Aproape pe fiecare stalp sta agatata cate o plasa, iar inauntru... un portofel cu bani.

Masina de paine ajunge in sat doar de trei ori pe saptamana: martea, joia si sambata. Obiceiul locului insa este dovada clara ca cinstea este mai presus de orice. Acolo unde soferul nu gaseste niciun bilet stie totusi cate paini sa lase in plasa.

Oamenii din micuta asezare spera totusi ca vestea stilului lor de viata sa nu le dea idei raufacatorilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ