Sistemul de carduri de sănătate s-a blocat vineri dimineață. Ce fac medicii

| 18 sep, 10:39

Sistemul de carduri de sănătate s-a blocat vineri dimineață de la ora 5.00 și este blocat și în momentul transmiterii acestei știri.

Marina Pârcălabu, medic de familie, a explicat că este vorba despre o eroare în sistem.

"Nu putem lucra cu cardurile. Orice card introduci în aparat îți da eroare, este blocat sistemul. Am făcut o sesizare pe care am trimis-o la Casa Națională de Sănătate. Am decis să lucrez fără card azi, să dau rețetele offline și voi încerca să validez ulterior. Cum pot fi plătite aceste servicii dacă nu sunt validate cu cardu? Avantajul nostru este că noi ne știm pacienții știm cine este asigurat și cine nu este"
, a spus aceasta.

La rândul său, Mariana Tănase, purtător de cuvânt al CNAS, a spus că este o problemă în sistem dar se lucrează la remedierea ei.

"Este o problemă, de la ora 7 dimineața, în sistemul cardurilor. Se lucrează pentru a se rezolva problema. De asemenea, furnizorii știu că normele de utilizare a cardului prevăd și astfel de situații în care medicii pot opera offline. Când introduci cardul în cititor lasă o amprentă de timp. La remedierea sistemului, amprenta offline se ridică online. Faptul că astăzi este o problemă nu înseamnă că putem generaliza și să spunem că acest card nu este benefic pentru sistem", a spus Mariana Tănase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 sep, 12:31
viorica
Sistem nou de lucru acasa!
Sistem nou de lucru acasa! Pentru timpuri moderne, metode moderne de castig! Acum exista mijloace pentru toti! Te asteptam in echipa noastra! Iti oferim instruire gratuita si de cea mai buna calitate, precum si un sistem performant de completare in timpul liber a veniturilor tale. Trebuie doar sa te hotarasti acum! Cere mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ