Smeeianu: Salariul meu este de 6000 de euro net

| 28 mai, 2013

Şeful Postei Romane, Ion Smeeianu, a declarat că ieri nu avea de unde să plătească salariile angajaţilor, menţionând, totodată, că remuneraţia sa este de 6000 de euro net, pe lună.

"Salariul meu este de 5.000 de euro net. La ei se adaugă o indemnizaţie de 1000 de euro. Total, 6000 de euro net. Cel mai bine este însă să comparaţi salariul meu cu cel al jucătorilor din piaţă. Nu pot să spun dacă merit sau nu acest salariu, aşa a fost decizia acţionarilor", a declarat şeful Postei Romane, Ion Smeeianu, citat de Hotnews.

Smeeianu a adăugat că ieri dimineaţă nu avea de unde să plătească retribuţiile angajaţilor.

"Se pune problema să ajung la un salariu mai mare doar dacă îndeplinesc ţintele de performanţă cu peste 10%". Contractul meu prevede că salariul este cuprins între 5000-10.000 euro lunar. Eu iau acum 5.000", a mai spus Smeeianu.

Niciun potenţial investitor nu a cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea Companiei Naţionale Poşta Română, până astăzi, la expirarea termenului, un motiv fiind situaţia financiară a companiei, iar altul noua datorie stabilită de ANAF, a mai spus Smeeianu, într-o conferinţă.

"Potenţialii investitori au cerut amânarea procesului de depunere a ofertelor. Această decizie nu mai aparţine decât Guvernului României. Mâine în şedinţa de Guvern se va lua în discuţie ce este necesar pentru a face ca acest proces să devină un proces de succes pentru Poştă. Se iau în calcul inclusiv elemente care să crească atractivitatea societăţii, cum ar fi conversia datoriilor istorice la bugetul de stat în acţiuni", a mai spus Ion Smeeianu.

Potenţialii investitori interesaţi să participe la privatizarea Poştei au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante, după ce ANAF a calculat, în urma unui control, noi datorii fiscale, de 107 milioane lei.

"ANAF a identificat noi datorii fiscale, de 107 milioane de lei, aferente perioadei 2003-2012. Controlul a fost efectuat la cererea Ministerului pentru Societatea Informaţională", au declarat, săptămâna trecută, surse din companie, citate de Mediafax. În total, compania are în prezent obligaţii fiscale ce depăşesc 240 milioane de lei.

Smeeianu a afirmat că situaţia financiară negativă a Poştei şi datoria calculată de ANAF, de 107 milioane de lei, au avut ca efect apariţia unei reticenţe din partea potenţialilor investitori.

"Poşta are datorii fiscale de 242 milioane de lei, sumă care include şi datoria calculată de ANAF, de 107 milioane de lei. Cea mai mare parte a datoriilor este efectul unui contract încheiat în mandatul directorului general Dan Mihai Toader, care prevedea acordarea de tichete de masa premium. Ne vom îndrepta în instanţă pentru a recupera prejudiciul, care se ridica la 42 milioane de lei", a spus şeful Poştei.

În plus, investitorii au evitat să cumpere caietul de sarcini din cauza pierderilor provocate Poştei de respectarea prevederilor legate de serviciul universal în domeniul poştal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ