Sindicatul Lucrătorilor Poştali şi-a îndemnat membrii să nu semneze actele adiţionale la CCM

| 28 mai, 2013

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România i-a îndemnat pe toţi membrii din teritoriu să nu semneze actele adiţionale la Contractul Colectiv de Muncă, referitoare la reducerea normei zilnice de lucru individuală, a declarat secretarul general adjunct al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Telecomunicaţii, Cristian Iancu.

"Este o grosolănie din partea conducerii Poştei Române să condiţionezi semnarea actelor adiţionale la Contractul Colectiv de Muncă, sub ameninţarea şantajului cu concedierea, în caz de refuz. Tocmai de aceea, conducerea Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) i-a îndemnat pe toţi membrii din teritoriu să nu semneze actele adiţionale la CCM, acte care se referă la reducerea normei zilnice de lucru individuală", a spus Cristian Iancu, citat de Agerpres. 

Potrivit acestuia, miercuri, 29 mai a.c., la sediul Companiei Poşta Română va avea loc o întâlnire între reprezentanţii sindicatelor şi cei ai Poştei, în cadrul căreia ar trebui să înceapă procesul de reanalizare a normării.

"În cadrul întâlnirii de mâine, comisia desemnată de noi împreună cu reprezentanţii Poştei ar trebui să înceapă procesul de reanalizare a normării, pe baza datelor colectate în teren. În funcţie de rezultatul acestei întâlniri, vom decide ce acţiuni vom întreprinde în perioada următoare", a mai spus Cristian Iancu.

Disponibilizările la Poşta Română ar putea afecta aproximativ 4.000 de angajaţi, aceştia urmând să primească salarii compensatorii în funcţie de vechimea în companie, a declarat marţi directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Ion Smeeianu.

"Aceşti 4.000 de salariaţi, dacă cifra va rămâne bătută în cuie, vor intra într-o disponibilizare colectivă, dacă până marţi la sfârşitul programului nu semnează actele adiţionale la contractul individual de muncă pentru diminuarea voluntară a normei de lucru2, a spus Ion Smeeianu.

El a explicat că în urma unei propuneri a sindicatului s-a mers la reverificarea normării pe întreg teritoriul României, iar până în acest moment au fost semnate 1.223 de acte adiţionale reprezentând reducerea normei zilnice de lucru individuală pe fiecare act adiţional în parte. Acesta înseamnă că salariaţii, benevol, au cumulat pe total unitate 426 de norme întregi de muncă reducere.

"Din normarea care s-a făcut pe baza unor date statistice din septembrie şi octombrie anul trecut a ieşit că trebuia disponibilizaţi 4.458 de salariaţi. Din aceşti 4.458, dacă cifra va rămâne valabilă după reverificarea din teren, veţi scădea 426 de norme. Rămân 4.000 de angajaţi", a explicat Smeeianu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ