ŞOCANT! Peste o mie de ordonanţe de guvern au devenit legi

| 09 apr, 17:40

Deputatul PNL Buzău Cezar Preda a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că 'în ultimii 11 ani, peste o mie de ordonanţe ale diverselor guverne s-au transformat, sub presiunea guvernanţilor asupra Parlamentului, în legi, ceea ce face din Parlament doar o anexă a democraţiei', transmite Agerpres.

'O inventariere a ceea ce înseamnă cele trei mari guvernări ale României, Tăriceanu, Boc şi Ponta arată că de 11 ani România nu are parlament, nu are acea instituţie democratică prevăzută în Constituţia României, ci are doar o anexă a guvernării. Peste o mie de ordonanţe ale guvernelor s-au transformat, sub presiunea guvernanţilor asupra Parlamentului, în legi. Întreg corpul legislativ este format din ordonanţe devenite legi', a afirmat Cezar Preda.

Parlamentarul PNL consideră că 'oamenii nu o duc rău din cauza legilor parlamentarilor, ci din cauza ordonanţelor'.

'Parlamentul nu este o instituţie perfectă, dar este rezultatul alegerii cetăţenilor. Guvernanţii au promis că nu vor mai da ordonanţe, dar au minţit. Ordonanţele mai sunt pe deasupra şi proaste, iar fiecare guvern schimbă ordonanţele făcute legi. Oamenii o duc rău nu din cauza legilor parlamentarilor, ci din cauza ordonanţelor date de guvernele investite, acesta este cel mai mare atac la democraţie dat în ultimii 11 ani', a mai declarat deputatul Cezar Preda.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 18:43
stefan
oferta
Suntem mereu liberi să ne alegem acţiunile, sau lipsa de acţiune – iar viaţa noastră actuală este suma totală a propriilor noastre alegeri, bune sau rele. Dacă dorim ca viitorul să se schimbe, trebuie să facem alegeri mai bune. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email
[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ