Societatea de Salvare Bucureşti vrea să aibă 10.000 de voluntari în 2015

| 23 apr, 2014

Societatea de Salvare Bucureşti vrea să aibă, până la sfârşitul anului următor, 10.000 de voluntari în proiectul "Există un erou în fiecare dintre voi", care este derulat în parteneriat cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

"Aplicaţia care va fi folosită în cadrul acestui proiect este în probe, sperăm să fie gata în iunie. Până la sfârşitul lui 2015, vrem să avem pregătiţi 10.000 de voluntari, care vor însemna 10.000 de şanse în plus pentru cei care vor avea nevoie de ajutor", a spus preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti, dr. Cristian Grasu, miercuri seară, la Gala Societăţii de Salvare Bucureşti, organizată în Capitală, conform Mediafax.

Această aplicaţie va fi, practic, un sistem de alertare a voluntarilor, aceştia urmând să intervină la urgenţele aflate cel mai aproape de locurile unde se află ei.

"Prin materializarea proiectului, voluntarul va putea să ajungă în cinci minute la urgenţe din Bucureşti şi Ilfov. Ideea a venit de la un inginer, deja voluntar al Ambulanţei, care a fost nevoit să acorde primul ajutor într-un caz de stop cardiorespirator", a explicat, cu acelaşi prilej, managerul SABI, dr. Alis Grasu.

Prezent la eveniment, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a spus că Ambulanţa Bucureşti poate fi considerată un exemplu pentru sistemul de urgenţă din România şi că el se alătură acestui proiect nu doar ca demnitar, ci şi ca voluntar.

De altfel, la gala dedicată strângerii de fonduri pentru implementarea proiectului, Bănicioiu a primit insigna de voluntar din partea Societăţii de Salvare Bucureşti, pentru că a acordat primul ajutor unei victime a unui accident rutier produs anul trecut în judeţul Buzău.

Orice persoană care are minimum 14 ani poate salva o viaţă şi deveni erou, înscriindu-se în programul "Există un erou în fiecare dintre voi" derulat de Societatea de Salvare Bucureşti, în parteneriat cu SABI.

În contextul în care tot mai mulţi oameni îşi pierd viaţa din cauza neacordării primului ajutor la timp, proiectul "Există un erou în fiecare dintre voi" are ca scop educarea populaţiei din Bucureşti şi Ilfov în tehnicile de prim ajutor şi scăderea numărului de decese în urma unui stop cardio-respirator, infarct, accident auto, unei căderi de la înălţime sau a unui înec.

"În orice urgenţă de grad 0 sau 1, a interveni în primele şapte minute de colaps, face diferenţa între viaţă şi moarte. Deşi o inimă poate fi repornită şi după 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile. Prin acest proiect, voluntarii înscrişi în program, care se află pe o distanţă de maxim 1.000 de metri de victimă, sunt alertaţi imediat, primesc un SMS cu nume, vârstă, locaţie, descriere. Situându-se foarte aproape de victimă, aceştia ajung în maxim cinci minute, la timp pentru a efectua manevrele de prim ajutor până la sosirea echipajului de prim ajutor specializat", a spus preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti, Cristian Grasu.

Ambasadorii programului "Există un erou în fiecare dintre voi" sunt Cristian Grasu, Alis Grasu, Lucian Mândruţă, Andrei Ştefănescu (Alb Negru), Kamara Ghedi (Alb Negru), Florin Grozea, Florin Chilian, Mihai Mărgineanu, K.I.M., Florin Grigore, Ionuţ Andras şi Alex Porro (Benetone Band).

Medicul Radu Zamfir, coordonator al echipei de prelevare de organe din cadrul Institutului Fundeni, a devenit, şi el, ambasador al campaniei programului "Există un erou în fiecare dintre voi", el declarând că prin acest proiect pot fi ajutaţi cei aflaţi la limita dintre viaţă şi moarte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ