Sondaj: Alianţa electorală PSD-UNPR-PC ar obţine un procent de 41% la alegerile pentru PE

| 18 mai, 2014

Alianţa electorală PSD-UNPR-PC se plasează pe primul loc în preferinţele românilor pentru alegerile europarlamentare, potrivit rezultatelor sondajului naţional CSCI, desfăşurat în perioada 12-14 mai, un procent de 41% dintre respondenţi afirmând că, în duminica alegerilor pentru Parlamentul European, ar opta pentru candidaţii alianţei.

Un procent de 15% dintre românii chestionaţi au răspuns că ar vota cu PNL, 12% cu PDL, iar 9% cu PMP. Cu candidaţii UDMR ar vota 6% dintre respondenţi, acelaşi procent obţinându-l, potrivit sondajului, şi candidatul independent Mircea Diaconu. Cu PFC ar vota 4%, iar candidaţii PP-DD sau cei ai PRM ar obţine, în duminica votului, sprijinul a 3% dintre români.

În ce priveşte încrederea românilor în personalităţile publice, rezultatele sondajului arată că guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, se plasează pe primul loc, 57% dintre respondenţi afirmând că acesta le inspiră încredere. Pe poziţia a doua a topului se află Gabriela Szabo, ministru al Sportului (46% încredere), urmată de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu (39%), şi de premierul Victor Ponta, în care 38% dintre cei chestionaţi au răspuns că au încredere.

Prim vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis se află pe poziţia a cincea în clasamentul încrederii românilor, cu un procent de 35%, fiind urmat de Mircea Diaconu (34%) şi senatorul Mihai Răzvan Ungureanu (28%).

Preşedintele Traian Băsescu inspiră încredere pentru 22% dintre respondenţii la sondaj, fiind urmat de deputatul Elena Udrea (17%), preşedintele PDL, Vasile Blaga (16%) şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu (15%).

Sondajul a fost realizat pe populaţie adultă, neinstituţionalizată, folosindu-se metoda CATI şi însumând 1080 de interviuri. Eşantionul este multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor şi a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 şi a recensământului populaţiei 2002. Eroarea tolerată este de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 0,95.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 mai, 2014
Cruif
sondaj
SAAAondajul este mincinos si are scop de a manipula votul.Nu sepoate ca partidul PRM care s-aopus dezastrului tarii ,nu a contribuit la jefuirea nationala sa aibaun scor de 3%.Romanii au ajuns la pragul de saracie datorita acestui mod de a manipula votul;'' de ce sa-i un vot luiVadim ca nu-l ajuta cu nimic'' - asa lucreaza aceste sondaje in capul alegatorului.EU sper ca romanii nu vor mai merge la vot ca turma , fiecare pe care considera ca e bun, sa puna stampila.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ