SONDAJ: Aproape 40% dintre români sunt nemulţumiţi de nivelul taxelor locale

| 01 iul, 17:34

Mai mult de o treime dintre români sunt nemulţumiţi de nivelul taxelor locale, potrivit unui sondaj Avangarde, care vizează administraţia locală, transmite Agerpres.

Potrivit cercetării, 60% dintre respondenţi nu cunosc numele preşedintelui Consiliului Judeţean, 23% sunt destul de nemulţumiţi de activitatea acestuia, 18% - nemulţumiţi şi 6% - foarte nemulţumiţi, iar 28% nu-l cunosc.

Comparativ, 21% dintre respondenţi s-au declarat foarte mulţumiţi de activitatea primarului, 46% mulţumiţi şi 23% nemulţumiţi, în timp ce de activitatea prefectului s-au declarat foarte mulţumiţi şi mulţumiţi 5% şi, respectiv, 23%. De asemenea, 17% dintre cei chestionaţi au susţinut că sunt nemulţumiţi de activitatea prefectului, iar 30% nu ştiu cine este.

La întrebarea ''Personal cât sunteţi de mulţumit de comunicarea cu angajaţii primăriei?'', aproape jumătate dintre cei chestionaţi (49%) au spus că sunt mulţumiţi, 19% nemulţumiţi şi 12% ''nu este cazul''. 43% dintre respondenţi au susţinut că sunt mulţumiţi de comunicarea cu edilul şi 15% - nemulţumiţi. 18% dintre cei chestionaţi au răspuns că ''nu este cazul''.

În ceea ce priveşte comunicarea cu consilierii judeţeni, gradul de nemulţumire a scăzut la 14%. 19% s-au declarat mulţumiţi de comunicarea cu aleşii locali, în timp ce 43% au susţinut că ''nu este cazul''.

Cercetarea a fost realizată în perioada 14 - 26 aprilie, pe un eşantion de 1.000 de persoane de 18 ani şi peste. Tipul eşantionului: probabilist, stratificat. Metoda de culegere a datelor: faţă-în-faţă cu respondentul, la domiciliul acestuia.

Selecţia gospodăriilor s-a făcut după metoda ''random route'', iar cea a persoanelor, după regula ''persoana care îşi aniversează ziua de naştere cel mai aproape de începutul anului''. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 3,1%, pentru un interval de încredere de 95%. Validarea s-a făcut pe baza datelor INS 2012. Au fost verificate telefonic 270 de chestionare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ