Sondaj: Aproape 60% dintre români sunt mulţumiţi de activitatea lui Victor Ponta

| 29 aug, 2013

Potrivit unui sondaj de opinie realizat în perioada 12-15 august de către CSCI arată că aproape jumătate dintre români cred că Uniunea Social Liberală va reuşi să redreseze situaţia ţării în perioada în care va fi la guvernare. De asemenea, peste 60% dintre cei participanţi la sondaj sunt nemulţumiţi de activitatea preşedintelui Traian Băsescu.

Aproximativ 60% dintre români sunt mulţumiţi de activitatea premierului Victor Ponta, conform unui sondaj de opinie realizat de CSCI (Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic) în perioada 12-15 august la nivel naţional. De cealaltă parte, la Palatul Cotroceni preşedintele Traian Băsescu a reuşit prin activitatea sa să nemulţumească peste 60% din participanţii la sondaj.

Datele sondajului arată că 86% dintre români consideră că USL ar trebui să se concentreze pe guvernare fără a mai ţine cont de atacurile preşedintelui. De asemenea, mai mult de jumătate dintre participanţii la studiu consideră că Traian Băsescu a încălcat acordul de coabitare cu Victor Ponta.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României USL ar fi votat de 61% dintre românii, care ar avea o opţiune politică. PDL ar atrage la urne 17%, iar partidul fondat de Dan Diaconescu ar înregistra 5%, conform CSCI. În cazul alegerilor europarlamentare, PSD ar obţine un scor de 40%, iar PNL 21% din voturi.

65% dintre români consideră că Uniunea Social Liberală va rezista în formula actuală cel puţin până la alegerile prezidenţiale din 2014.

Interesul românilor pentru alegeri în acest moment este foarte mic. Aproximativ 70% dintre români nu ar fi interesaţi dacă săptămână viitoare ar avea loc alegeri.

La capitolul încredere în politicieni clasamentul arată astfel:

1. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR - 56%

2. Sorin Oprescu, primarul Bucureştiului - 49%

3. Victor Ponta, premierul României - 48%

4. Crin Antonescu, preşedintele Senatului - 30%

5. Traian Băsescu, preşedintele României - 26%

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.100 de persoane, în perioada 12-15 august şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Datele complete ale studiului pot fi vizualizate aici.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ