Sondaj CSCI: 62% dintre români ar vota la parlamentare cu USL; la europarlamentare, PSD ar obţine 41%

| 21 oct, 2013

Peste jumătate dintre alegători ar vota cu USL în cazul în care ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, iar în cazul celor pentru Parlamentul European, PSD ar obţine cel mai mare procent - 41%, urmat de PNL - 20%, relevă un sondaj realizat de CSCI la începutul lunii octombrie.

Întrebaţi cu ce partid ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, 62% dintre respondenţi au ales USL, 18% - PDL, 5% - UDMR. Sub pragul de 4% se află PPDD, fiind urmat de PRM - 3% şi Mişcarea Populară - 3%, notează Agerpres.

În cazul alegerilor pentru Parlamentul European, 41% dintre respondenţi şi-au exprimat intenţia de vot pentru PSD, 20% - PNL, 18% - PDL, 5% - UDMR, 4% - PPDD, 3% - PRM, 3% - MP, 2% - PC, 4% - alţii.

Sondajul a fost realizat de CSCI la solicitarea Fundaţiei Multimedia, pe un eşantion de 1.090 interviuri, multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor. Eşantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2009 şi recensământul populaţiei 2002. Eroare tolerată este plus/minus 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%. Sondajul a fost realizat în perioada 1-5 octombrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ