Sondaj CSOP: Peste 50% dintre români se declară neinteresaţi de viaţa politică

| 12 mai, 2014

52% dintre români se declară neinteresaţi de viaţa politică şi doar 10% spun că sunt interesaţi de acest subiect, arată datele unui sondaj CSOP, realizat în perioada 25 aprilie-2 mai, la comanda PDL.

37% dintre cei chestionaţi spun că nu sunt nici interesaţi, nici neinteresaţi de ceea ce se întâmplă pe scena politică. 

Cât priveşte atenţia acordată ştirilor sau evenimentelor politice, 63% dintre subiecţi spun că acordă o atenţie mică şi foarte mică acestor subiecte, în vreme ce 36% susţin că privesc cu mare atenţie ştirile politice. 

Totodată,45 % dintre români susţin că locurile de muncă sunt principala problemă care trebuie rezolvată cu prioritate, 11% cred că problema corupţiei are întâietate iar 6% spun că situaţia pensiilor trebuie rezolvată prioritar.

Printre celelalte probleme care au nevoie de rezolvare, cei chestionaţi menţionează criza economică - 6%, nivelul de trai - 5%, salariile - 4%, problema sistemului sanitar - 3% şi preţurile - 3%.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.055 de persoane şi are o eroare de reprezentativitate de +/-3,0% cu o probabilitate de 0,95.

Tag-uri: sondaj, sondaj csop
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ