Sondaj INSCOP: Starea de sănătate și diminuarea veniturilor - principalele surse de îngrijorare pentru români

| 09 noi, 09:15

Majoritatea românilor consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, cei mai mulți fiind îngrijorați de posibilitatea înrăutățirii stării de sănătate și a diminuării veniturilor, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului "Adevărul", în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Astfel, 51,5% dintre respondenți sunt de părere că direcția este greșită (față de 48,5% în septembrie), 35,9% consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună (față de 42,3% în septembrie), iar 12,7% nu știu sau nu răspund (față de 9,2% în septembrie).

Înrăutățirea stării de sănătate conduce în topul surselor de îngrijorare cu 23,3% dintre opțiuni (față de 18,4% în septembrie). Urmează diminuarea veniturilor, cu 16% dintre opțiuni (față de 18,6% în septembrie), posibilitatea unui conflict/război în zonă, care îi îngrijorează pe 14,2% dintre respondenți (față de 18,4% în septembrie) și creșterea prețurilor, cu 13,1% dintre opțiuni (față de 9,7% în septembrie).

Potrivit sondajului, sunt îngrijorați de posibilitatea pierderii locului de muncă 12,5% dintre români (față de 13,2% în luna septembrie). Urmează instabilitatea politică — 8,7% (față de 10,5% în septembrie), posibilitatea producerii unor calamități naturale cu 5,6% (față de 5% în septembrie) și deteriorarea mediului înconjurător cu 1,5% dintre opțiuni (față de 2,6% în septembrie). Pe de altă parte, 4,1% dintre respondenți se declară îngrijorați de alte probleme, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 1%.

De asemenea, 49,8% dintre români consideră că în România se trăiește la fel ca în urmă cu un an (față de 50,3% în luna septembrie), 28,1% spun că în țara noastră se trăiește mai rău ca în urmă cu un an (față de 29% în luna septembrie), iar 19,5% apreciază că aici se trăiește mai bine decât în urmă cu un an (față de 19% în luna septembrie). 2,6% dintre respondenți nu știu sau nu răspund la întrebare (față de 1,7% în luna septembrie).

Volumul eșantionului a fost de 1.098 persoane, având o eroare maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

Tag-uri: sondaj INSCOP
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ