Sorin Oprescu: Voi face eforturi pentru a continua subvenţia la gigacalorie

| 29 aug, 2014

Primarul general Sorin Oprescu a declarat vineri că va face eforturi pentru ca municipalitatea să poată menţină subvenţia la tariful gigacaloriei pentru consumatorii casnici.

'Voi face eforturi în continuare pentru a păstra aceeaşi proporţionalitate, pentru ca Primăria Capitalei să plătească subvenţia pentru cei 1.800.000 abonaţi. Aş vrea să vă spun că acea hotărâre, alinierea la preţul stabilit în februarie, este fundamentată pentru consumatorii non-casnici, iar pentru cei casnici e nevoie de un efort sub formă de subvenţie', a spus edilul-şef într-o conferinţă de presă, precizând că pentru consumatorii non-casnici se va aplica tariful şi în funcţie de deciziile ANRE.

Oprescu a reamintit datoriile mari pe care RADET le are către ELCEN, subliniind că este pe cale a se realiza unificarea celor două entităţi, imediat ce se vor emite avizele necesare de la ministerele de profil şi hotărârea de guvern în acest sens.

Primarul general a spus că va fi repus pe site-ul municipalităţii proiectul de hotărâre privind preţul la gigacalorie, după ce va primi avizele ANRE.

Edilul a susţinut că, după ce RADET va deveni o societate nouă, prin contopirea cu ELCEN, bucureştenii ar putea să nu mai plătească datoriile RADET şi preţul la energia termică să fie mai mic.

'Până acum s-au achitat preţuri exagerate la producerea energiei termice. Obiectivul principal nu este acela de a unifica cele două unităţi şi a stinge penalităţile', a arătat el.

Oprescu a completat că doreşte să înceapă treptat reabilitarea CET-urilor principale din Capitală cu fonduri europene şi va permite companiilor private să construiască centrale de cartier pentru a merge mai bine alimentarea cu energia termică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ