Soţul directoarei care i-a APROBAT fonduri europene lui MUGUR ISĂRESCU, angajat la BNR

| 24 aug, 11:29

În urmă cu patru ani, Mugur Isărescu a depus, la Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Oltenia, proiectul pentru accesarea a 200.000 de euro, fonduri europene destinate transformării unei clădiri de pe domeniul său din Drăgășani, județul Vâlcea, în pensiune turistică.

În același an, soțul directorul ADR Oltenia, Marilena Bogheanu, a fost angajat la Banca Națională a României (BNR).

Încadrarea lui Aurelian Bogheanu s-a făcut fără concurs, chiar în aparatul din subordinea directă a guvernatorului Isărescu. După ce societatea guvernatorului a obținut banii europeni, “soțul” a fost chiar promovat ca șef de serviciu.

În anul 2011, Măr Drăgășani, firma lui Mugur Isărescu, a depus la ADR Oltenia proiectul de finanțare prin care a solicitat 200.000 de euro prin Programul Operațional Regional (POR, Axa 4, destinată microîntreprinderilor). Finanțarea europeană solicitată de Măr srl se ridica la aproape 200.000 de euro pentru amenajarea unei pensiuni pe domeniul său viticol, de 40 de hectare, de la Drăgășani, județul Vâlcea. „Firma are o viața a sa, eu doar sunt acționarul majoritar. Nu mă ocup propriu-zis de ea”, declara în aceea perioadă șeful BNR, potrivit cetateanul.net

Coincidență însă, în același an, Aurelian Bogheanu ajungea la BNR, chiar la Cancelaria Guvernatorului Mugur Isărescu. „În data de 01.04.2011, Aurelian Bogheanu a fost angajat în Banca Națională a României, în funcția de expert la Corpul de control a Guvernatorului, Cancelaria BNR”, ni s-a precizat de la biroul de presă al instituției.

În ceea ce privește forma de angajare, reprezentanții instituţiei băncii centrale au refuzat să ne precizeze dacă s-a ținut vreun concurs pentru postul pe care a fost încadrat Aurelian Bogheanu, spunându-ne doar că angajarea s-a făcut „cu respectarea prevederilor Regulamentului  intern privind angajarea în Banca Națională a României, în vigoare la acea dată”.

În acest sens s-a ținut cont de experiența profesională relevantă a domnului Aurelian Bogheanu în proiectarea și implementarea sistemelor de control intern, precum și de experiența în calitate de lector și formator în domeniul auditului intern și al managementului riscului și controlului intern, rezultată din CV”, au ținut să ne precizeze acest aspect reprezentanții BNR.

În 2012, reprezentanții ADR Oltenia precizau că proiectul firmei lui Mugur Isărescu s-a calificat pe lista firmelor care sunt susceptibile de finanțare în limita sumele alocate de Comisia Europeană. La sfârșitul lui 2013, guvernatorul Băncii Naționale anunța că a primit finanțarea europeană, iar reprezentanții societății Măr Drăgășani promiteau că până în mai 2014, pensiunea va fi gata. Era vorba de 858.000 de lei, aproximativ 193.000 de euro, fonduri nerambursabile pe care le-a primit societatea guvernatorului.

Tot la sfârșitul lui 2013 s-a aprobat promovarea lui Aurelian Bogheanu în structura Cancelariei Guvernatorului, chiar din prima zi a anului următor.

“În data de 1 iunie 2014, a fost încadrat pe funcția de Șef corp control al Guvernatorului, temporar, cu delegare de atribuții. Acesta a fost definitivat în această funcție începând cu 1 iulie 2014, cu respectarea criteriilor stabilite în  Regulamentul intern privind recrutarea și promovarea în BNR”, ni s-a mai transmis de la biroul de presă al Băncii Naționale.

Reprezentanții ADR Oltenia ne-au confirmat că finanțarea a fost aprobată prin semnătura Marilenei Bogheanu și asta pentru că așa este procedura standard, însă ne-au transmis că aceasta nu s-a implicat în evaluarea intermediară a proiectului. “Doamna Director Marilena Bogheanu, nu a făcut parte din nicio comisie de evaluare. Toate contractele de finanțare din cadrul POR sunt semnate de către reprezentanții Autorității contractante – Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Organismul Intermediar – prin Directorul ADR (n.r. – Marilena Bogheanu) și beneficiarul finanțării”.

Citeste si: Un lider UNPR îl atacă pe guvernatorul BNR: Să se pensioneze şi să se apuce de politică

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ