Statele Unite salută progresele Justiţiei, opoziţia PNL-PDL are altă părere

| 03 iul, 2014

Șeful misiunii diplomatice americane în România, Duane Butcher, a vorbit public în premieră despre scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Acesta a declarat că este impresionat de "eroismul celor care luptă împotriva corupţiei" din țara noastră și a descris progresele făcute în acest domeniu pe parcursul anului 2014 ca fiind "extraordinare".

Semnalul este unul clar. Traian Băsescu a fost lăsat din brațe de către SUA, iar argumentele oferite de reprezentanții Statelor Unite potrivit cărora dosarul în care este implicată familia prezidențială întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar reprezintă o ultimă lovitură primită de Traian Băsescu peste pragul finalului de mandat.

Din păcate, PNL și PDL fac front comun împotriva curentului de opinie american care vede progresul judiciarului printr-o moțiune de cenzură îndreptată, în mod nedrept, împotriva ministerului Justiției, dar care are la bază un interes strict electoral. Klaus Iohannis, PDL și Elena Udrea vor să distragă atenția de la punctele pozitive subliniate de Statele Unite – o acțiune care distruge imaginea și credibilitatea României doar cu scopul de a acoperi scandalul în care este implicat Traian Băsescu cu un altul artificial..

Parcă spusă cu scopul de a critica felul în care s-a făcut politică în ultimii 10 ani, declarația lui Butcher privind egalitatea dintre oameni în fața legii și faptul că “nici măcar legăturile de familie la cel mai înalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infracţiune” demonstrează că lui Traian Băsescu i se pregătește ceva spectaculos. Imunitatea de care acesta s-a bucurat pe parcursul anilor petrecut la Cotroceni urmează să se evapore după alegerile din noiembrie, iar din acel moment procurorii vor fi liberi să-l trimită în judecată penală pe fostul lider PNL.

Însărcinatul cu afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA în România, a mai făcut o serie de comentarii referitoare la declarație oficială prin care a felicitat România pentru curajul și angajamentul de care a dat dovada față de membrii NATO în Afganistan.

După ceremonia de începere a retragerii soldaților români din Afganistan, Butcher a lăudat trupele române formate din soldați, jandarmi și polițiști care s-au sacrificat pentru ca acest stat îndepărtat să obțină un progres democratic, social și economic real. Mai mult, Butcher a adăugat că vizita a fost una comună cu a premierului Victor Ponta, care a felicitat trupele române pentru încheierea, cu distincţie şi onoare, a misiunii lor de luptă de 12 ani.

Atitudinea implicată a oficialului SUA este extrem de interesantă, mai ales dacă ținem cont că anul acesta vom avea alegeri prezidențiale. Se pare că Statele Unite au deja un favorit pentru funcție, iar interesul pentru ceilalți candidați sau actori politici a scăzut la un nivel minim, odată cu disponibilitatea de a oferi ajutor.

Să ne amintim că pe în data de 16 mai 2014, Bercea Mondial a fost condamnat definitiv la 8 ani și nouă luni de închisoare. Familia Bercea a cerut înapoi de la Mircea Băsescu banii pe care i-a oferit ca șpagă, dar nu a primit decât o parte din aceștia. Drept urmare, pe 15 iunie, Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile, prin decizia Tribunalului București, fiind acuzat de trafic de influență. Întreaga presă din România are suspiciuni privind implicarea lui Traian Băsescu în acest caz, ținând cont de declarațiile fratelui său, care se lăuda cu sprijin de la Cotroceni.

În plus, arestarea recentă a fostului președinte al Franței, Nicholas Sarkozy, dă de înțeles că niciun șef sau fost șef de stat european nu este protejat, fiind cu toții răspunzători în fața legii. Iar la Cotroceni Traian Băsescu transpiră rece.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 iul, 2014
magojanul
Iata cum americanul stie sa se faca frate si cu dracul , numai sa poata trece puntea. Chiar cred ei americanii ca romanii de rand nu poarta creier, ca nu a deslusit fenomenul de a gandi si rationaliza ce este bine si ce este rau?!! Daca ei nu vor trece in partea echidistantei intre bine si rau si nu vor spune minciuni pentru abaterea de la calea adevarului pe romanii simplii ca ei nu mai cantaresc foarte tare ceea ce spune americanul , ca deh ei sunt democratii lumii ei ce spun ii adevar pur au asa trebuie sa fie. Insa este prea de tot, ori au spus adevarul insa baseistii ai tratat repede si in favoarea lor. Este super sa lauzi justitia si pe Basescu ca luptator in favoarea ei , si nu-i nimeni atent ca pe afara nu a ramas decat el singur. familia serveste alt fel de regim cu penalii si clanurile mafiote din Romania. Asta da lauda , Halal americanism democratic.....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ