Stavarache: Fapta pentru care sunt acuzat nu există și n-a existat niciodată

| 03 apr, 2014

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a transmis un comunicat prin care precizează că fapta pentru care sunt acuzat nu există și n-a existat niciodată.

"Precizez că fapta pentru care sunt trimis în judecată și anume "tentativă la abuz în serviciu", pe motiv că s-ar fi creat un presupus prejudiciu în urma încheierii unui contract de  vânzare-cumpărare pentru un apartament, nu există, întrucât nici contractul de închiriere și nici contractul de vânzare nu au fost niciodată semnate de mine", punctează Romeo Stavarache.


"Singurul document care este invocat în începerea urmăririi penale și trimiterea mea în judecată, pentru producerea unui eventual prejudiciu, este contractul de vânzare-cumpărare, care nu a fost niciodată semnat de mine, pentru că a fost stopat de mine și nu s-a încheiat niciodată. În momentul în care dosarul a ajuns la DNA, luasem toate măsurile ca acel contract de închiriere să fie reziliat, iar perfectarea contractului de vânzare-cumpărare să fie stopat.Cercetarea și începerea urmăririi penale de către DNA s-au realizat începând cu luna martie 2013, iar rezilierea contractului de închiriere și dispoziția de neîncheiere a contractului de vânzare-cumpărare au fost făcute în 16.03.2011, respectiv în 26.09.2012".

"Fac precizarea că tentativa de abuz serviciu pentru care sunt acuzat nu se pedepsește conform Codului penal, dar se pedepsește conform Legii 78/2000, care nu a fost modificată. Articolul din lege, în baza căruia am fost trimis în judecată, a devenit în mod evident neconstituțional și voi ridica excepția de neconstituționalitate", mai spune primarul Bacăului.

 

Tag-uri: Romeo Stavarache
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ