STELIAN TĂNASE, în Parlament: Taxa TV e ridicol de mică, TVR nu poate să supravieţuiască

| 24 sep, 2014

Stelian Tanase, presedinte-director general al televiziunii publice, a declarat miercuri, la Comisia de cultura, ca TVR nu poate sa supravietuiasca daca taxa TV nu va fi majorata.

"Avem o taxa TV ridicol de mica, de 4 lei. Daca nu o indexatam, pentru a asigura un cash-flow, nu vom putea plati datoriile. Nu avem cum sa supravietuim, pentru ca cheltuielile sunt mult mai mari decat veniturile pe care le avem", a explicat Stelian Tanase. El a precizat ca "decizia este in mana guvernului, care o va amana probabil, fiind an electoral".

Tanase a subliniat ca datoria de 150 de milioane de euro a fost acumulata incepand in cu anul 2005, "cauzele fiind mai multe". In prezent, plata datoriei este esalonata pe 7 ani, insa Tanase crede ca un termen realist pentru plata acestor sume ar fi de 15 ani.

In privinta salariilor din TVR, directorul general a spus ca cele ale angajatilor "sunt barate la 70 milioane (lei vechi - n.red.) (...) Colaboratorii primesc, in medie, 2.000 de euro, cu exceptii precum Moise Guran sau Cornel Nistorescu. Aici sunt incluse si costurile de productie ale emisiunilor respective", a adaugat Tanase.

El a tinut sa precizeze ca personal nu a negociat niciun salariu la TVR, deoarece nu intra in fisa postului, producatorul general se ocupa de acest lucru.

Presedintele director general al Societatii Romane de Televiziune, Stelian Tanase, a fost audiat miercuri la Comisia pentru Cultura din Camera Deputatilor, in urma scandalului legat de presiunile facute de PSD la adresa institutiei pe care o conduce.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ