STENOGRAME Hrebenciuc – Georgescu, în biroul lui Zgonea: “Totul e rezolvat sută la sută, stai liniştit!”

| 03 iul, 19:17

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a convocat-o pe şefa CNA Laura Georgescu chiar în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru a discuta despre demersurile necesare ca postul Giga TV, controlat de fostul edil al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, să îşi redobândească licenţa, se arată în rechizitoriul DNA, citat de Agerpres.

 

Potrivit sursei citate, Gheorghe Ştefan a contactat politicieni care ar fi putut influenţa votul membrilor CNA, pentru a putea obţine o decizie favorabilă postului tv pe care îl controla.

Astfel, acesta l-a contactat iniţial pe europarlamentarul Ovidiu Silaghi, cu care însă nu s-a putut întâlni, întrucât acesta urma să plece din ţară, iar apoi pe parlamentarul Viorel Hrebenciuc.

În ziua de 28 septembrie 2013, imediat după întâlnirea cu Gheorghe Ştefan sau chiar în timpul acesteia, Viorel Hrebenciuc o contactează pe Laura Georgescu. Două zile mai târziu, Hrebenciuc o sună pe şefa CNA şi îi solicită să vină la ora 14,00 la sediul Parlamentului.

''V.Hrebenciuc: Alo, Laura?

L.Georgescu: Da.

V.Hrebenciuc: Când poţi să vii încoace!

L.Georgescu: Păi, mă urc în maşină şi într-un sfert de oră ar trebui să fiu la dumneavoastră în birou.

V.Hrebenciuc: Bun. Vii ... nu, la două, vii .... la două să fii în birou la domnu Zgonea.

L.Georgescu: Ă.... la două ? Gata, am înţeles.

V.Hrebenciuc: La Vali Zgonea. Şi eu vin aici, da?

L.Georgescu: Da, da, da. Vă mulţumesc frumos! Mulţumesc mult!''

''Cu ocazia întâlnirii la sediul Parlamentului, chiar în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, parlamentarul Hrebenciuc Viorel îi expune preşedintei CNA, Georgescu Laura, ce 'problemă' are primarul Gheorghe Ştefan şi îi solicită acesteia să facă toate demersurile necesare pentru ca postul Giga TV să redobândească licenţa'', se arată în rechizitoriul DNA.

Tot la data de 30 septembrie, Viorel Hrebenciuc îi dă asigurări lui Gheorghe Ştefan că problema contestaţiei postului Giga TV este rezolvată ''sută la sută''.

''V.Hrebenciuc: De abia la două mă văd cu ea! Vroiam să-ţi dau sms că n-am mai apucat, că-s cu toate nebuniile pe aici!

G.Ştefan: Îhî.

V.Hrebenciuc: Te sun, nicio problemă!

G.Ştefan: Când vă vedeţi ?

V.Hrebenciuc: Deci e sută la sută. Pe la două.

G.Ştefan: Aha.

V.Hrebenciuc: Da?

G.Ştefan: Hai sunaţi-mă şi pe mine, da, da!

V.Hrebenciuc: O chem acum! Deci sută, sută la sută, stai liniştit!

G.Ştefan: Mersi tare mult!''

''Practic, în 'regim de urgenţă', o contestaţie de o pagină şi jumătate, neînsoţită de alte documente, este supusă analizei la nici două săptămâni după retragerea licenţei, decizie executorie din acel moment. Fără ca între timp să se schimbe datele existente la momentul retragerii licenţei, trei dintre membrii CNA îşi schimbă votul iniţial şi votează în favoarea postului Giga TV. Este vorba despre membrii CNA: Popescu Răsvan, Buda Viorel Vasile şi Şuhan Cristina (fostă Trepcea), cei trei despre care se vorbeşte şi în dialogurile telefonice interceptate în perioada respectivă, ca fiind cei care ar putea fi influenţaţi politic'', se mai arată în documentul citat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ