Zgonea, întâlnire cu președintele portughez: Avem o cooperare excelentă, care dezvăluie un parteneriat autentic

| 17 iun, 23:54

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a avut miercuri o întrevedere cu președintele Republicii Portugheze, Anibal Cavaco Silva, ocazie cu care cei doi oficiali au apreciat că vizita constituie o bună oportunitate de reconfirmare a relațiilor foarte bune dintre cele două țări, bazate pe prietenia dintre cele două națiuni legate prin puternice afinități culturale și fundamentul latin comun.

''Avem o cooperare excelentă, care dezvăluie un parteneriat autentic și profund în care împărtășim viziuni comune nu numai în ceea ce privește agenda europeană, ci și la nivelul organizațiilor internaționale'', a declarat Valeriu Zgonea, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

În acest context, președintele Camerei Deputaților a evidențiat strânsa colaborare pe care cele două țări o au în plan strategic și militar, în calitate de membri ai NATO, pusă în valoare inclusiv prin intermediul achiziționării de avioane F-16 destinate sporirii capacităților Forțelor Aeriene Române și creșterii interoperabilității la nivelul Alianței Nord-Atlantice.Totodată, discuțiile s-au concentrat asupra modalităților prin care nivelul înalt al dialogului politico-diplomatic poate fi fructificat pentru impulsionarea dezvoltării cooperării economice, comerciale și culturale.

''Valorificarea oportunităților de investiții oferite de țara noastră este unul dintre obiectivele importante pe care dorim să le promovăm inclusiv prin intermediul diplomației parlamentare, atât la nivelul comisiilor de specialitate, cât și prin intermediul grupurilor de prietenie din cele două foruri legislative'', a afirmat Valeriu Zgonea.

Printre temele aflate pe agenda celor doi oficiali s-au mai aflat și evoluțiile din vecinătatea estică a Uniunii Europene, necesitatea asigurării securității energetice pentru Europa, dar și importanța sprijinirii parcursului european al Republicii Moldova, precizează sursa citată.

În plus, cei doi oficiali au avut puncte de vedere convergente în ceea ce privește subiectul migrației ilegale și al traficului de persoane.

''Avem nevoie cu siguranță de un răspuns coordonat la nivel european la provocările actuale pe care le ridică migrația ilegală și traficul de persoane. Este important ca toate propunerile să fie evaluate temeinic și discutate la nivelul forurilor reprezentative ale Uniunii Europene, astfel încât toate statele membre să își respectele angajamentele asumate pe această temă'', a mai spus Valeriu Zgonea.

În cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară în România, președintele Republicii Portugheze a mai avut întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Din delegația prezidențială au făcut parte reprezentanți ai Adunării Republicii (Parlamentul unicameral al Portugaliei), dar și ministrul Economiei, Antonio Pires de Lima, și ministrul de Stat și al Afacerilor Externe, Rui Machete.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 12:34
part time
LOCURI SIGURE DE MUNCA
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email :[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ