STENOGRAME NOI Deputatul Coman se ocupa de "combinaţii": O sticlă de whisky n-ai şi tu pă undeva?

| 20 dec, 2013

Deputatul PC Gheoghe Coman spunea, într-o conversaţie cu Ciprian Botezatu, căruia îi promisese o funcţie la DSV Buzău, că el "doar combinaţiile le face", întrebându-l pe interlocutor: "O sticlă de whisky n-ai şi tu pă undeva?", potrivit procurorilor anticorupţie.

Conform referatului trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării lui Coman, acesta a încercat să intermedieze şi angajarea într-o funcţie publică de conducere a preşedintelui executiv al Organizaţiei Judeţene Buzău a Partidului Conservator, Nicoleta Tudor. Mai mult, deputatul Coman vorbea despre organizarea unei petreceri la un restaurant din Buzău, contex în care l-a întrebat pe Botezatu: "O sticlă de whisky n-ai şi tu pă undeva?". Alte stenograme care îl au în prim plan pe Coman le puteţi citi AICI.

În discuţia cu Botezatu interceptată de anchetatori, deputatul relata despre pregătirile pentru petrecere, invitaţi şi necesarul de băutură, subliniind preferinţa pentru o anumită marcă de whisky.

"Botezatu Ciprian:... aşa cum este acuma. Şi a doua treabă s-o rezolv pă Nicoleta cu funcţia. Da? În ce priveşte pă Nicoleta …ştatele alea nenominale de funcţie... nenomimale de funcţie... de... nenominale de funcţii, le-am trimis! Şi urmează că, cred că în două săptămâni, trei săpt... maxim o lună, să fie scoase la concurs posturile şi atuncea o rezolv şi pă Nicoleta... Şi acuma zi-mi pentru sâmbătă ce-ţi trebuie, că nu ştiu ce-ţi trebuie!

Coman Gheorghe: Păi nu ştiu... Cât... Mă! Io nu trebuie... Bă! Io am făcut aşa: rost şi de whisky şi de... că am şi io oamenii. Mi-a adus o grămadă, înţelegi? Io mai am aicea...

Botezatu Ciprian: Da unde faceţi?

Coman Gheorghe: Păi pă la Consiliul Judeţean.

Botezatu Ciprian: Aşa. Nu... Bun! Nu, ghilabaua aia!

Coman Gheorghe: Chermeza!

Botezatu Ciprian: Da!

Coman Gheorghe: La... ăsta aci... Cum îi zice? La ăsta coalea, cum îi zice?

Botezatu Ciprian: La Aqua...

Coman Gheorghe: La Aqua, da! Nu ştiu câţi oameni! Că sunt vreo doişpe deputaţi, ă...

Botezatu Ciprian: Mă rog! Cât? Ce ai nevoie?

Coman Gheorghe: Nu ştiu! Cât ce... Păi nu ştiu ce...

Botezatu Ciprian: Păi ce-ai nevoie?

Coman Gheorghe: Fac o masă, înţelegi? Ce să? Acolo, ce facem un aranjament. Nu ştiu.

Botezatu Ciprian: Că io sâmbătă... io sâmbătă... sâmbătă plec şi mă întorc duminică. Da nu-i asta! Că-i timpu scurt. Ea trebuie rezolvat de azi pă mâine.

Coman Gheorghe: Păi io ce zic? Nu ştiu, o masă... o masă acolo, mai pune şi altu şi... Sau nu ştiu! Cum vrei tu! Nu, io nu mă pricep la... Mă! Încă o dată! Io nu mă pricep! Înţelegi? Io doar combinaţiile le fac.

Botezatu Ciprian: Păi da mă, dacă tu nu... dacă tu nu-mi spui ce-ţi trebuie, io nu ştiu ce să...

(...)

Coman Gheorghe: O sticlă de whisky n-ai şi tu pă undeva?

Botezatu Ciprian: Ba da, am o sticlă de whis...

Coman Gheorghe: Nu, io am luat trei sticle, da să nu cumva să nu... să nu-mi ajungă...

Botezatu Ciprian: Da, mă, lasă că fac rost.

Coman Gheorghe: Bă, am făcut socoteala... Fii atent! Da Jivă să fie! Am făcut socoteala...

Botezatu Ciprian: Jiva (Chivas - n.n.) d-ăla de doişpe ani.

Coman Gheorghe: Da. Dacă pune cinzeci fiecare... ştii o sticlă d-aia are şapteşcinci sau cât are?"

Tot lui Botezatu, Coman i-a spus că ar fi avut o discuţie cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, dar şi cu secretarul acestuia.

"Botezatu Ciprian: Ce scoţi şi tu din deszăpezire, bagi în... Dacă vine deszăpezire, că n-a, nu ninge!

Coman Gheorghe: N-a nins, nu iau nimica-n p..a mea! Nu... Ce dracu? Cărţile sunt făcute în aşa fel, numai, numai să fie, să fie treaba bună!

Botezatu Ciprian: Da!

Coman Gheorghe: Io mi-am, io am şi locu' meu în continuare de parlamentar. Peste trei ani...

Botezatu Ciprian: Ţi l-ai asigurat!

Coman Gheorghe: Da bineînţeles, păi io ce-am bătut, mă? Io am bătut palma sută la sută! Io ştiu ce vorbesc! Da’ io trebuie să fac şi io treabă! Că dacă io nu fac treabă, ăştia zic ,,Bă, tu ce p..a mea faci aici?” Şi e mulţumiţi, ă, ce am făcut io la BUZĂU... Nu ce a făcut VLASE! Mai rar judeţe! Adică sunt judeţe, da’ mai rar!

Botezatu Ciprian: Ţi-a mai reproşat ceva, că mă ţii în funcţie şi n-am ajutat cu nimic?

Coman Gheorghe: Nu, nu mi-a zis nici... Mi-a zis atuncea la-nceput 'Bă, tu n-ai...'. Ei mi-a zis aşa! DANIEL mi-a zis aşa! Şi mi-a zis, în primu' rând mi-a zis, cum îi zice, secretaru'..., SCUTA(?)! Cică 'domnule, da' dumneata ţi-ai pus director!' - 'Da!' 'Păi şi ce vii la noi şi spui că nu ştiu ce? Păi hai să discutăm omeneşte! Nu, nu-ţi convin, schimbă-i mâine!' Aşa mi-a zis direct! Păi, nu poţi să ţii tu... Că nu ştiu ce, că i-am zis io, 'domnule, păi dumneata zici aşa, io când am venit, de am luat preşedinţia io numai la, numai la, ăăă, clădire, la cum îi spune la asta?' "

Referitor la acest aspect, preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nimeni din conducerea partidului nu i-a cerut lui Gheorghe Coman "nici măcar un covrig" şi că este bine că instituţiile şi-au făcut datoria.

"Nimeni din conducerea PC nu i-a cerut lui Coman nici măcar un covrig. Este ruşinos ce a făcut şi confirmă concluzia la care ajunsesem şi noi: că e o persoană de o calitate îndoielnică. Din acest motiv, am şi refuzat să particip la alegerile la care mă invitase. Dar ce a putut să facă întrece orice închipuire. E bine că instituţiile abilitate şi-au făcut datoria", a declarat pentru MEDIAFAX Daniel Constantin, care este şi ministrul Agriculturii.

Deputatul Gheorghe Coman, urmărit penal pentru corupţie, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că denunţătorul său este directorul adjunct al DSVSA Buzău, el susţinând că nu a luat "şpagă" în viaţa sa, că nu a fost prins în flagrant şi că nu a fugit, fiind la ţară, să taie porcul.

Parlamentarul a negat şi că ar fi fugit după organizarea flagrantului, spunând că a fost la ţară să taie porcul şi nu a avut semnal la telefon.

"Nu am fugit după flagrant. Ce să aude că m-au prins la Ploieşti nu e adevărat. Ieri am fost la ţară, am tăiat porcul, nu aveam semnal acolo, când am plecat de acolo pe drum am aflat că mă caută. Am oprit, m-au urcat în maşină şi am plecat la Ploieşti. Exclud tot", a mai declarat Gheorghe Coman.

Deputaţii din Comisia juridică au decis, vineri, să îl invite luni pe deputatul Gheorghe Coman, pentru care ministrul Justiţiei cere încuviinţarea arestării preventive, parlamentarii din comisie urmând să studieze dosarul până atunci.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a precizat că sesizarea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman şi dosarul acestuia se află la Comisia juridică, deputaţii din comisie putând să aibă acces la acest dosar de vineri până luni la ora 09.30, când se va întruni din nou comisia.

Ciucă a mai spus că membrii Comisiei juridice au la dispoziţie trei zile, urmând ca luni să elaboreze raportul lor în cazul lui Coman, după care se va întruni Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi apoi în termen de cinci zile plenul trebuie să se pronunţe în acest caz.

Ministerul Justiţiei a anunţat, joi, că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.

DNA a arătat, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.

"Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", se mai arată în comunicat.

Gheorghe Coman a fost dus, joi după-amiază, la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, unde a stat peste trei ore.

Conform referatului trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării lui Gheorghe Coman, deputatul şi-a stabilit un cerc relaţional format din persoane care ocupau funcţii de conducere în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice atât la nivel central, cât şi la nivel local, printre demnitari şi lideri politici.

Procurorii au arătat că deputatul Gheorghe Coman intermedia prin aceste persoane rezolvarea, în afara cadrului legal, a unor interese private vizând, în principal, sprijinul politic pentru accesul în funcţii publice importante.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Coman făcea aceste lucruri în schimbul unor servicii, precum: asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia întâlnirilor de lucru organizate în cadrul formaţiunii politice judeţene pe care o conducea, angajarea într-o funcţie publică de conducere a preşedintelui executiv al Organizaţiei Judeţene Buzău a Partidului Conservator, intervenţia la o echipă de control constituită din angajaţi ai DSVSA Buzău în sensul de a favoriza o societate comercială verificată, administrată de un consilier al Partidului Conservator.

Într-o discuţie telefonică din 3 noiembrie, interceptată de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre funcţia de director adjunct la DSV, care, în urma unor "înţelegeri", ar reveni Partidului Conservator.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC. El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.

Conducerea PC a hotărât suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, până la clarificarea situaţiei acestuia în justiţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 dec, 2013
irinapop
Omu' vostru!!! Doar atat puteti spune despre el? Sa-l aveti de capatai. Sa va spalati pe cap cu el, ca numai d-astia ati promovat. Unu' cinstit si competent nu ati gasit. V-ati batut cu pumnul in piept ca sunteti buni, cinstiti, competenti, frumosi, destepti, corecti, modesti, cei mai ... cel mai competent guvern!!!! Stiu ca nici ailalti nu-s mai breji, dar tocmai d-aia nu au mai fost votati!!! Si acum, ce faceti? Ii intreceti pe ailalti in coruptie si furt?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ