Deputatul Gheorghe Coman, pe repede înainte în arest

| 24 dec, 2013

Există mari șanse ca pe 27 decembrie Camera Deputaților să încuviințeze solicitarea procurorilor pentru arestarea deputatului Gheorghe Coman, demonstrând astfel, prin rapiditatea deciziei, că toate acuzele aduse legislativului în contextul modificărilor aduse Codului Penal sunt exagerări.

De la momentul adoptării modificărilor la Codul Penal, împotriva Parlamentului a fost declanșată o adevărată campanie de decredibilizare, corul de strigături dirijat de la palatul Cotroceni de către președintele Traian Băsescu acuzându-i pe parlamentari nici mai mult nimic mai puțin decât de o adevărată încercare de a pune botniță statului de drept. Între timp însă, a apărut cazul deputatului PC Gheorghe Coman, pe numele căruia Parchetul a emis o solicitare de arestare preventivă, iar Camerei Deputaților i s-a oferit șansa de a combate de o manieră concretă minciunile și dezinformările lansate în spațiul public de către președinte și ONG-urile apropiate acestuia.

Deputatul Gheorghe Coman a reușit să scape la sfârșitul săptămânii trecute de un flagrant, fugind de la locul faptei. Ulterior însă a fost prins, iar procurorii l-au confruntat cu materialul strâns la dosar. Din puținul care a ajuns la presă, reiese că în dosarul deschis pe numele lui Gheorghe Coman se află înregistrări care arată negru pe alb, cum, utilizându-și presupusa influență politică printre mai-marii Partidului Conservator, deputatul a încercat să obțină bani de la diverși funcționari aflați la conducerea unor instituții locale. De altminteri, unul dintre aceștia a apelat într-un final la autorități și l-a denunțat pe Coman, oferindu-și colaborarea pentru organizarea unui flagrant.

Imediat după ce acest flagrant a eșuat, procurorii au declanșat procedura pentru arestarea preventivă a deputatului, a fost înștiințat ministrul Justiției și a fost trimisă cererea de arestare către Camera Deputaților, așa cum prevăd Constituția și Regulamentul Camerei în asemenea situații. Camera a reacționat cu promptitudine: a fost convocat Biroul Permanent, care a hotărât trimiterea solicitării către Comisia juridică unde, după ascultarea deputatului, care și-a susținut nevinovăția, 18 dintre cei 19 membri au aprobat solicitarea procurorilor, chiar înainte de Crăciun. Ulterior, primirii acestui raport, Biroul Permanent a convocat plenul Camerei pentru 27 decembrie, întrerupând vacanța de sărbători a deputaților pentru a tranșa rapid cazul deputatului Coman.

Rezultatul acestui vot aproape că este o formalitate. Deja, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și-a exprimat opinia că este o rușine că o persoană precum deputatul PC a ajuns în Parlament, afirmând că speră ca Gheorghe Coman să aibă "decența și, dacă vreți, onoarea să-și dea demisia din Parlamentul României". De asemenea, și PNL a anunțat prin vocea purtătorului său de cuvânt că deputații liberali vor vota în favoarea arestării preventive a lui Gheorghe Coman.

Ca urmare, există mari șanse ca pe 27 decembrie Camera Deputaților să încuviințeze solicitarea procurorilor, demonstrând astfel, prin rapiditatea deciziei, că toate acuzele care i-au fost aduse în contextul modificărilor aduse Codului Penal sunt exagerări, în realitate deputații fiind dispuși să sprijine eforturile organelor judiciare în lupta împotriva corupției. Și, cu siguranță, modul în care a reacționat Camera va fi reflectat pozitiv în viitorul raport MCV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ