Deputatul Gheorghe Coman, la ieşirea de la DNA:Sunt nevinovat, nu cred că Parlamentul îmi va ridica imunitatea

| 19 dec, 2013

Deputatul Gheorghe Coman a declarat joi seara, la ieşirea de la audierea la DNA Ploieşti, că este nevinovat şi că nu crede că Parlamentul îi va ridica imunitatea.

Deputatul Gheorghe Coman, fost parlamentar PP-DD şi ales recent în funcţia de preşedinte al organizaţiei PC din judeţul Buzău, a fost audiat timp de aproximativ trei ore la sediul DNA Ploieşti, el fiind acuzat de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, Coman a fost surprins, miercuri, în flagrant în momentul când primea suma de 3.140 de lei de la denunţătorul său, o persoană cu funcţie de conducere în DSVSA Buzău, căreia i-a solicitat diverse foloase în schimbul menţinerii în funcţie.

La ieşirea de la audieri, Coman a declarat jurnaliştilor că nu este vinovat, iar întrebat dacă Parlamentul îi va ridica imunitatea, el a spus că nu crede că acest lucru se va întâmpla.

Coman a plecat cu o maşină împreună cu avocatul său.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis către PÎCCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, 'există date şi indicii potrivit cărora, în perioada noiembrie - decembrie 2013, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul partidului din care face parte, învinuitul Coman Gheorghe a solicitat unui denunţător, persoană cu funcţie de conducere în Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică respectivă (care la nivel politic 'revenea' partidului respectiv), diverse servicii, precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite. Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formaţiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău'.

În perioada 9-16 decembrie, în acelaşi context, învinuitul Coman i-a solicitat denunţătorului să achite jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14 decembrie, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinţei având ca scop alegerea conducerii judeţene a respectivei formaţiuni politice (eveniment la care a şi fost învestit în funcţia de preşedinte), respectiv suma de 3.140 lei.

De asemenea, potrivit procurorilor, suma a fost primită de Coman la data de 18 decembrie, când a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ