Ştergerea trecutului digital: Google a primit 12.000 de cereri într-o singură zi

| 31 mai, 2014

Google a primit vineri 12.000 de cereri ale internauţilor europeni pentru a le fi şters trecutul digital, a declarat purtătorul de cuvânt al filialei concernului american din Germania, citat sâmbătă de AFP.

El a confirmat astfel o cifră avansată de revista germană Der Spiegel.

Pentru a se conforma unei decizii a justiţiei europene de la jumătatea lunii mai, Google cel mai important site mondial de căutare pe Internet, a lansat joi un formular online accesibil europenilor prin care le permite să solicite ştergerea rezultatelor lor de căutare.

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a decis, la 13 mai, că motoarele de căutare vor trebui să şteargă anumite informaţii la cererea unui utilizator, în cazul în care acestea îi lezează onoarea. Respectiva decizie a stârnit reacţii atât în presa europeană, cât şi în cea americană.

Cererile solicitanţilor vor fi examinate individual şi nu vor fi tratate în mod automat, a explicat Google. Concernul american nu a făcut estimări privind perioada de timp cât va dura ştergerea acestor date, subliniind că acest lucru depinde de cât de bine întemeiate sunt cererile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ