STRATEGIE BOR: Partiarhul Daniel îi sfătuiește pe preoți să fie activi în mediul online

| 22 iun, 12:37

Patriarhului Daniel îi îndeamnă pe preoți să îşi facă pagini de Facebook şi conturi de Twitter pentru a răspândi mai uşor cuvântul credinţei.

"Biserica noastră are datoria de a înţelege modul de funcţionare al societăţii informaţionale şi de a intra în reţelele de socializare pentru întâlnirea cu omul de astăzi", a declarat Partiarhul, citat de Ştirile Pro TV.

Șeful Bisericii Ortodoxe Române consideră că reţelele de socializare pot contribui la o mai bună cunoaştere reciprocă a diferitelor tradiţii şi la consolidarea comunităţilor de credinţă. 

Partiarhul Daniel avertizează însă că folosirea rețelelor de socializare aduce noi provcări sau poate pune chiar în pericol păstrarea valorilor.

Patriarhul Daniel nu are încă un cont personal de Twitter sau Facebook. Totuți, pe rețelele de socializare există mai multe conturi fictive cu numele acestuia, unul dintre ele adunând 
aproximaiv 2.300 de like-uri. 

Papa Paul al II-lea a fost primul înalt prelat care a văzut eficienţa reţelelor sociale, iar exemplul e dus mai departe de Papa Francisc.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ