Religia ca afacere! Mitropolia Moldovei a raportat un profit ameţitor

| 10 aug, 12:20

Bilanţul contabil depus recent de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, cea mai importantă subdiviziune administrativă a BOR, indică rezultate care pot stârni invidia oricărui antreprenor privat din România.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) a avut în anul fiscal 2014 venituri totale de 53,6 milioane lei, potrivit bilanţului depus recent la ANAF. Cea mai importantă unitate administrativ bisericească din subordinea BOR a raportat cheltuieli de 46,6 milioane lei, rezultând un excedent de 7 milioane lei.

Reprezentanţii MMB au prevăzut venituri de doar 51,7 milioane lei, iar excedentul real a fost cu 1,7 milioane lei mai mare decât cel anticipat.

Citeşte şi:  Afacerile BOR au explodat! Religia de consum a transformat Biserica în mașină de făcut bani

Pe de altă parte, depăşirea estimărilor economice este o situaţie des întâlnită în rapoartele financiare ale MMB, depuse în ultimii şase ani, potrivit adevărul. ro. Veniturile totale sunt mai mari cu aproape 3 milioane lei comparativ cu 2013, iar excedentul e mai ridicat cu aproape 1 milion de lei.

Potrivit raportului financiar, excedentul provine din activităţile fără scop patrimonial - asistenţă socială, donaţii etc - şi nu din activitatea economică, precum vânzările de carte, de obiecte religioase sau agricultură.

Din 2008, anul de debut al crizei financiare şi cel în care la conducerea MMB a fost instalat Înaltpreasfinţitul Teofan şi instituţia bisericească a reuşit să depăşească la fiecare raportare fiscală estimările de profit.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) cuprinde eparhiile: Arhiepiscopia Iaşilor, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului şi Episcopia Huşilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ